• 1403/10/09 - 15:11
  • تعداد بازدید : 47
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه‌های دامپزشکی به پرورش دهندگان ماهی‌های سردآبی

با توجه به کاهش دما و لزوم مراقبت از آبزیان پرورشی در برابر استرس‌های احتمالی و پیشگیری از بروز بیماری، دامپزشکی به پرورش دهندگان ماهی‌های سردآبی توصیه‌هایی را اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی؛ دکتر مسعود اصغری معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: با عنایت به اینکه دمای مناسب پرورش ماهی های سردآبی مانند قزل آلا بین ۱۲ تا ۱۶ درجه سانتیگراد می باشد لذا با توجه به سرمای هوا رعایت موارد زیر به منظور حفظ سلامت ماهیان و جلوگیری از بروز بیماری و تلفات توصیه می گردد.
 
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تصریح کرد: پرورش‌دهندگان آبزیان سردآبی باید در فصل سرما نسبت به ذخیره‌سازی خوراک ماهی و بررسی ورودی و خروجی‌های استخرها اقدام و در صورت یخ‌زدگی سطح آب استخر حتماً یخ‌های سطح استخر را شکسته تا تبادل هوا برقرار شود تا از خفگی و تلفات ماهیان جلوگیری شود.
 
️وی بازبینی تجهیزات هوادهی استخرها در فصل زمستان درجلوگیری از تلفات بسیار مهم دانست و گفت: چراکه کارکرد هواده‌ها علاوه بر تأمین اکسیژن باعث جریان آب در استخرها شده و از یخ زدگی سطح آب جلوگیری می‌کند.
 
وی افزود: ️ماهی‌های قزل‌آلا در دماهای پایین معمولاً تغذیه نمی‌کند و وقتی دمای آب به کمتر از 4 درجه سانتی‌گراد رسید؛ غذادهی صورت نگیرد.
 
دکتر اصغری یادآور شد: با توجه به مخاطراتی از قبیل سیل، برف و یخ‌زدگی و مواردی ازاین‌دست، آبزی پروران هنگام رهاسازی بچه ماهی در استخرها می‌بایست نسبت به بیمه کردن محصول خود اقدام نمایند.
 
معاون سلامت بیان داشت: از مقادیر مجاز نمک خالص بدون ید به میزان 5 در 1000 جهت جلوگیری از یخ زدگی استخرهای پرورشی آبزیان استفاده نمایند. همچنین از مواد محرک ایمنی و پرو بیوتیک مجاز و ویتامین، برای افزایش متابولیسم پایه تا زمانی که آبزی قادر به دریافت غذا و تغذیه طبیعی شود، استفاده گردد.
 
تامین‌ ژنراتور برق به منظور جبران مشکلات ناشی از قطع برق در واحد های پرورش آبزیان از حمله فعال نگه داشتن هواده ها ضروری است.
 
در مراکز‌ تکثیر که حجم آب ورودی کم و قابل کنترل می باشد، به استفاده از روش های گرم کردن آب ورودی و نیز در فضاهای سربسته گرم کردن فضا اقدام موثری تلقی گردد.
 
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت در صورت وقوع تلفات احتمالی اقدامات بهداشتی به شرح موارد ذیل انجام پذیرد:
با فوریت وقوع بیماری و تلفات به اداره دامپزشکی شهرستان محل گزارش گردد.
جمع آوری تلفات و دفن بهداشتی ماهیان در گودالی به عمق تا 50 تا 100 سانتیمتر به همراه آهک زنده به نسبت 50/50 آهک زنده و تلفات ،در گودالی در محوطه اطراف استخر الزامی است.
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 331604
کلمات کلیدی
pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه