• 1402/05/04 - 11:48
  • تعداد بازدید : 462
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان به هیات های مذهبی استان

دکتر غلامرضا سرگزی مدیرکل دامپزشکی استان به هیات‌های حسینی به منظور پیشگیری از انتقال بیماری و ارتقای سطح بهداشت عمومی و حفظ سلامت عزاداران در ایام محرم، توصیه هایی بهداشتی عنوان نمود.

دکتر غلامرضا سرگزی مدیرکل دامپزشکی استان به هیات‌های حسینی به منظور پیشگیری از انتقال بیماری و ارتقای سطح بهداشت عمومی و حفظ سلامت عزاداران در ایام محرم، توصیه هایی بهداشتی عنوان نمود.

1-  توصیه می‌شود هیئت های عزاداری برای ذبح دام‌های خود به کشتارگاه‌های مجاز مراجعه کرده و پس از ذبح دام، در راستای پیشگیری از انتقال بیماری‌ها لاشه دام به مدت 24 ساعت در دمای یخچال(4 درجه سانتی گراد) نگهداری گردد.

2-  عدم ذبح و سربری دام در معابر و خیابان ها و در مسیر تردد هیئت های عزاداری و انتقال این دام ها به محل های تعیین شده برای ذبح، به منظور جلوگیری از آلودگی سطح معابر و البسه عزاداران محترم به ترشحات و خون دام ها.

3-  توصیه می شود در صورت نیاز به ذبح دام سبک در خارج از کشتارگاه در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی، دام در محلی کشتار گردد که خونابه وارد فاضلاب شده و محل ذبح شستشو گردد و ترجیحاً با محل ذبح با مواد ضدعفونی کننده( وایتکس رقیق شده) اقدام گردد و از ذبح دام سنگین در معابر خودداری شود.

4-  ذابحین برای ذبح دام در خارج از کشتارگاه، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظتی مناسب از جمله چکمه ، لباس کار ، دستکش ، عینک و ماسک  ... اقدام نمایند.

5-  ضایعات حاصل از کشتار پس از جمع آوری در کیسه های زباله مناسب و غیر قابل نشت قرار داده شده و در زباله دان انداخته شود.

6-  از آنجا که خداوند متعال تبرک و تقدس را در خون که جزء نجاسات می باشد قرار نداده است، به عموم مردم توصیه می شود از تماس مستقیم با خون دام که می تواند منشاء بیماری هایی از جمله تب کریمه کنگو، سایر عفونت های میکروبی  باشد، جدا" خودداری نمایند.

7-  تاکید می گردد از مصرف لاشه ها و اندام هایی که رنگ و شکل طبیعی (قرمز روشن) ندارند (رنگ تیره و یا زائده های اضافی) جداً خودداری نموده و حتماً با کارشناسان دامپزشکی مشورت نمایند.

8-  برای تهیه شیر نذری اولویت استفاده از شیر پاستوریزه می باشد. در غیر اینصورت شیر از دامداری های تحت پوشش دامپزشکی تهیه و حتماً به مدت ۲۰ دقیقه آن را حرارت دهند و در طی این زمان بعد از ۱۵ دقیقه حرارت، در حین جوشاندن به مدت پنج دقیقه مرتب هم‌زده شود، سپس نسبت به توزیع آن اقدام گردد.

9-  هیات هایی که نسبت به استفاده از شتر و اسب در مراسم (تعزیه و ... ) اقدام می نمایند جهت تایید سلامت دام ها با ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها، درمانگاه‌های دامپزشکی هماهنگی نمایند.

10-  پرسنل دامپزشکی اعم از دامپزشک، کارشناسان دامپزشکی، ناظران شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در قالب اکیپ های بازرسی در استان و ادارات تابعه برای بازرسی بهداشتی و نظارت شرعی و آموزش و مشاوره به شهروندان آمادگی همکاری دارند.

11-  ادارات دامپزشکی شهرستان ها و شماره 1512 برای ارتباط با همشهریان محترم به منظور انجام بازرسی های بهداشتی و شرعی و تایید سلامت لاشه و آلایش و ارائه مشاوره فعال می باشند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 305422
کلمات کلیدی
pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه