• 1401/03/17 - 09:12
  • تعداد بازدید : 299
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرپرست معاونت اداره کل و اداره دامپزشکی شهرستان چابهار گفت:

با توجه به ظرفیت بالقوه بروز بیماری تب کریمه کنگو در استان هشدارهای دامپزشکی را جدی بگیریم؛

تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی تب‌دار و مشترک بین انسان و دام است و به دلیل اهمیت این بیماری، اقداماتی پیشگیرانه در دستور کار دامپزشکی قرار گرفته که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، کنترل جمعیت کنه‌ها است که می‌توانند به سادگی ویروس را به انسان و دام منتقل نمایند لذا برای پیشگیری از انتشار این بیماری می بایست جمعیت کنه‌هایی که ممکن است گاو، گوسفند یا بز را آلوده سازند، کنترل شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، دکترسیدمحمدامین حسینی ضمن اشاره به درگیری برخی از استان‌های کشور و همچنین کشور عراق با این بیماری، اظهار داشت: این مناطق به‌ شدت درگیر انتشار ویروس تب کریمه کنگو بوده و به دلیل اینکه این ویروس به راحتی از یک انسان به دیگری منتقل می‌شود، نگرانی درباره گسترش دامنه انتشار آن همواره وجود دارد و باید اقداماتی برای کاهش آسیب‌های احتمالی ناشی از آن در کشور و استان انجام شود.

وی با اشاره به اینکه ویروس در بدن دام علائم بالینی خاصی ایجاد نمی‌کند، خاطرنشان کرد: ورود ویروس به بدن دام ممکن است با تب زودگذری همراه شود به‌طوری‌که دامپزشک و صاحب دام متوجه این بیماری نشوند ولی وجود این ویروس در بدن دام باعث افزایش خطر آلودگی لاشه در هنگام کشتار می‌شود بنابراین آلودگی به ویروس از طریق لاشه، خون و ترشحات دام کشتار شده، باعث می‌شود دامداران، چوبداران، قصابان، سلاخ‌ها، کارگران کشتارگاه‌ها و افراد مرتبط با دام در معرض ابتلا به بیماری قرار بگیرند که باید از خطرات این بیماری صنفی و راه‌های کنترل آن آگاه شوند.

سرپرست معاونت اداره کل و اداره دامپزشکی شهرستان چابهار، تمرکز بر حفظ سلامت افرادی که با دام زنده یا لاشه ارتباط دارند را یکی از راه‌های بستن گلوگاه‌های انتشار ویروس بیان داشت و افزود: از دو ماه قبل و پیش از آغاز فصل گرما و افزایش جمعیت کنه‌ها، هشدارهایی به کارگران کشتارگاه اعلام شده است که حتماً از لباس مناسب، چکمه، عینک، دستکش و ماسک استفاده نمایند تا در صورت وجود ویروس در لاشه، به راحتی آلوده نشوند.

وی تصریح کرد: کشتارگاه های صنعتی دام دارای پیش سرد بوده و به مدت ۲۴ ساعت لاشه‌های دام را در دمای صفر تا چهار درجه یا دمای یخچال نگه می دارند تا در این مدت فرایند شیمیایی «جمود نعشی» در لاشه انجام شود که این فرایند باعث پایین آمدن سطح اسید در لاشه دام و در نتیجه از بین رفتن ویروس خواهد شد بنابراین  اگر ویروسی در گوشت وجود داشته باشد در زنجیره سرد کشتارگاه‌ها غیرفعال می‌شود.

دکتر سید محمدامین حسینی اذعان داشت: متاسفانه یکی از دلایل بروز این بیماری علاوه بر وجود مراکز غیربهداشتی و غیرمجاز عرضه دام، عدم رعایت زنجیره پیش‌سرد لاشه‌ها به خصوص در مکان های کشتارغیرمجاز می باشد.

وی به مصرف‌کنندگان اطمینان داد و تاکید کرد: هیچ‌گونه نگرانی درباره گوشتی که با مهر سلامت دامپزشکی و در شبکه مجاز توزیع می شود، وجود ندارد و تنها افرادی باید نگران انتقال ویروس تب کریمه کنگو باشند که دام زنده خریداری و در منزل کشتار می‌نمایند و با این کار، خود را در معرض انتقال بیماری‌ها قرار می‌دهند و توصیه می شود پس از خرید گوشت به مدت ۲۴ ساعت آن را در دمای سرد یخچال نگهداری کنند، از خرید گوشت‌های بدون مهر دامپزشکی پرهیز نموده، با دستکش گوشت را خرد نمایند و از مصرف جگر خام خودداری نمایند زیرا در صورت آلودگی دام، ویروس و بیماری‌ها به سرعت به فرد انتقال می‌یابد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان چابهار
  • کد خبر : 286888
کلمات کلیدی
pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه