• 1399/11/09 - 12:02
  • تعداد بازدید : 425
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در شهرستان ایرانشهر انجام شد:

اداره دامپزشکی شهرستان ایرانشهر در خصوص شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هشدار داد.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ایرانشهر عنوان داشت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماری‌های ویروسی خطرناک پرندگان است که معمولا در فصل مهاجرت از طریق پرندگان مهاجر منتقل می‌شود. بنابر آخرین آمار ۳۱ کانون در ۸ استان کشور همچون مازندران، مرکزی، اردبیل، تهران، خراسان جنوبی، کرمانشاه، آذربایجان غربی و اردبیل گرفتار آنفلوانزا شدند و باعث افزایش نگرانی‌ها از گسترش این بیماری به استان‌های دیگر کشور شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، دکتر محمدامین حسینی گفت: تاکنون ۹۲۵ هزار و ۱۹۶ قطعه از انواع مختلف طیور شامل مرغ مادر، تخم گذار، گوشتی، محلی، شتر مرغ و بوقلمون مبتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور معدوم شده ‌است که اکثریت تلفات ذکر شده در استان خراسان جنوبی رخ داده است.

وی افزود: ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان می‌تواند به سرعت منتشر شود و پرندگان، حیوانات و انسان‌های بسیاری را بیمار کند، لذا آگاه سازی و هوشیاری جامعه ضروری است.

دکتر محمد امین حسینی بیان داشت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است که ویروس آن سه نوع تیپ A، B و C دارد که تیپ A  می‌تواند علاوه بر پرندگان باعث ایجاد بیماری در انسان  ‌شود و خطرهمه‌گیری وسیع برای حیوانات و انسان‌ها وجود دارد و بـه همین دلیـل اسـت کـه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به عنوان بیماری مشترک میان انسـان و حیـوان شـناخته و تهدیدی بزرگ برای سلامتی انسان‌ها محسوب شده و مبارزه با آن در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است؛

رئیس اداره دامپزشکی ایرانشهر ابراز داشت: پرندگان وحشی و آبزی مانند پرندگان مهاجر می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند ویروس‌های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را با خود جابه‌جا کنند، همچنین مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی و شتر مرغ از جمله پرندگان حساس به بیماری هستند.

وی ادامه داد: علائم بیماری آنفلوآنزا در پرندگان شامل شروع ناگهانی تلفات با روند افزایش در گله، بی‌حالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، کاهش شدید مصرف دان، افت ناگهانی تولید روزانه تخم مرغ، علائم تنفسی حاد و سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا می‌شود.

دکتر محمدامین حسینی عنوان داشت: این بیماری از طریق تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده، تماس با طیور آلوده، از طریق کفش، لباس، خودرو، آب، دان و مدفوع و بستر آلوده، سگ و گربه به عنوان ناقلان مکانیکی، تهیه دان از منابع غیر مطمئن به‌خصوص کانون‌های آلوده، پراکنده شدن کود مرغداری به محیط اطراف وعدم پاکسازی و ضد عفونی کامل محل نگهداری مرغ و لوازم و تجهیزات قبل از پرورش جوجه منتقل می‌شود.

وی توصیه کرد: به‌منظور پیشگیری از این بیماری لازم است از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری مرغ از طریق نصب توری و ترمیم خرابی‌های آن جلوگیری شود، اصول بهداشتی و امنیت زیستی در مرغداری های صنعتی رعایت شود، محل پرورش مرغ و تجهیزات آن قبل از جوجه‌ریزی  ضد عفونی کامل و از ورود حیوانات دیگر به عنوان ناقلان مکانیکی به محل پرورش مرغ ممانعت شود همچنین ضرورت دارد که هر نوع کاهش شدید مصرف دان، کاهش شدید تولید یا افزایش تلفات سریعا به نزدیکترین اداره دامپزشکی اعلام شود.

دکتر محمد امین حسینی ادامه داد: در شرایطی که بیماری فوق حادپرندگان در برخی استان‌های کشور گزارش شده است، توصیه می‌شود که صاحبان طیور صنعتی و بومی در صورت مشاهده تلفات در طیور، مراتب را به‌سرعت به نزدیکترین اداره دامپزشکی اعلام کنند، همچنین شهروندان از تهیه گوشت مرغ از مراکز زنده فروشی و مراکز غیر مجاز و عرضه‌کنندگان دوره گرد خودداری کنند و گوشت مرغ مصرفی خود را به‌صورت بسته بندی شده تازه یا منجمد و از مراکز مجاز تهیه کنند.

وی گفت: مبارزه با این بیماری زمانی موفق است که تمـام کسـانی کـه بـا طیور در ارتبـاط هستند ماننـد روسـتاییان، پرورش دهندگان مرغ صـنعتی و سـنتی، فروشـنده‌هـای دوره‌گرد طیور، دامپزشکان و کارکنان کشتارگاه‌ها، مراکز توزیع وعرضه مـرغ، فروشـگاه‌هـا و نمایشـگاه‌هـای پرندگان زینتی و مردم آگاهی خود را افزایش دهند، ضـوابط بهداشتی را رعایت و با مسئولان همکاری کنند.

دکتر حسینی در خصوص فعالیت های اداره دامپزشکی شهرستان ایرانشهر جهت پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این شهرستان اظهار داشت: طی هفته گذشته جلسات آموزشی جهت بهره برداران و کارشناسان، جلسات بین بخشی دستگاه های اجرایی مرتبط در ستاد آنفلوانزای شهرستان، جلسات کمیته سلامت شهرستان با محوریت آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تشدید نظارت بر روند فعالیت کشتارگاه صنعتی طیور شهرستان، افزایش بازدید مشترک ادارات دامپزشکی، محیط زیست و مرکز بهداشت به منظور رصد و پایش این بیماری در مناطق مهاجر پذیر پرندگان صورت پذیرفته است.

وی ادامه داد: به دلیل مشترک بودن این بیماری میان پرندگان و انسان و به منظور جلوگیری از همه‌گیری بیماری، مرغداران و روستاییان در صورت مشاهده هرگونه تلفات و یا علائم بیماری در سریعترین زمان به اداره دامپزشکی مراجعه کرده و یا با سامانه تلفنی ۱۵۱۲ ارتباط برقرار کنند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان ایرانشهر
  • کد خبر : 271064
کلمات کلیدی
pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه