دامپزشکی ،حامی حقوق مصرف کنندگان است.
مدیرکل دامپزشکی استان از تشدید نظارت های بهداشتی و شرعی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان بمنظور تامین فرآورده سالم و حلال و همچنین اهمیت ارتقاء سطح بهداشت و سلامت مصرف کنندگان این محصولات، خبر داد.
.jpg)
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان، دکتر غلامرضا سرگزی مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اهمیت سلامت فرآورده های خام دامی، یکی از وظایف مهم دامپزشکی نظارت بر تولید و عرضه بهداشتی این فرآورده ها در جهت حمایت از حقوق مصرف کنندگان میباشد و سازمان دامپزشکی برنامه های مختلفی در طول سال در دست اجرا دارد تا اطمینان حاصل شود که فرآورده های سالم و بهداشتی به دست مصرف کنندگان میرسد. بدین منظور در تمام ایام سال اکیپ های بازرسی و نظارتی بر مراکز تولید، نگهداری، توزیع و عرضه این فرآورده ها نظارت مینمایند. با توجه به افزایش میزان مصرف فرآورده های خام دامی در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان، بمنظور تامین فرآورده سالم و حلال و همچنین اهمیت ارتقاء سطح بهداشت و سلامت مصرف کنندگان این محصولات، نظارت های بهداشتی و شرعی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی تشدید می گردد.
وی افزود: در این راستا دامپزشکی در راستای وظایف بهداشتی خود، از ابتدای شروع طرح تشدید بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام ماه مبارک رمضان و نوروز ( 11 اسفند ۱۴۰۳ ) تاکنون کارشناسان دامپزشکی بر کشتار بیش از 226 هزار قطعه طیور، ، 2236 راس گاو، 285 نفر شتر و 442 راس گوسفند و بز در کشتارگاه های استان نظارت نمودند تا گوشت سالم و بهداشتی تولید شود. همچنین در این مدت بیش از 4 هزار مورد بازدید از مراکز نگهداری، توزیع و عرضه فرآورده ها صورت گرفت که 332 مورد غیربهداشتی کشف شد و 61 مورد نمونه برداری از محصولات مشکوک منجر به معدوم سازی 6.5 تن فرآورده غیربهداشتی گردید. در این خصوص 45 متخلف به مراجع قضایی معرفی شد.
دکتر سرگزی خاطر نشان کرد: از آنجایی که یکی از مخاطرات جدی بهداشتی عرضه دام زنده و کشتار غیرمجاز دام میباشد که به علت عدم نظارت بر دام و گوشت عرضه شده خطر جدی شیوع بیماریهای واگیر و خطرناک وجود دارد، از شهروندان عزیز تقاضا میشود از خرید هرگونه گوشت دام و طیوری که در خارج از کشتارگاه کشتار شده و در مراکز غیر مجاز عرضه میشود خودداری نمایند تا سلامت خود و خانواده شان به خطر نیفتد.
دکتر سرگزی با اشاره به دستورالعمل های بهداشتی نظارت بر تولید، عرضه و نگهداری فراورده های خام دامی گفت: اصناف و مراکز عرضه مواد خام دامی از نگهداری لاشه دام سبک و سنگین و مرغ تازه سرد بیش از عمر ماندگاری فرآورده اجتناب نمایند. نظارت مستمر کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان در قالب اکیپ های ثابت و سیار، بر تولید، حمل و نقل و عرضه فراورده های خام دامی در جهت اطمینان شهروندان از سلامت و بهداشت محصولات دامی و تأمین سلامت این فراورده ها جهت مصرف کنندگان و مسافران نوروزی خواهد بود.
نظر دهید