کارگاه آموزشی آشنایی با بیماری هیداتیدوز در دانشگاه سیستان و بلوچستان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان، به منظور افزایش سطح آگاهی جامعه هدف و آشنایی با بیماریهای مشترک بین انسان و دام به صورت مستمر کلاسهای آموزشی و ترویجی برای بهرهبرداران برگزار میگردد. در این راستا کارگاه آموزشی آشنایی با بیماری هیداتیدوز ناشی از کیست هیداتید و انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس به مناسبت هفته سلامت با حضور کارشناسان دامپزشکی در محل دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار گردید.
در این کارگاه که اساتید و کارشناسان گروه زیست شناسی و دانشجویان علاقه مند حضور داشتند، دکتر مهدیه ملاشاهی و دکتر جواد خدری مباحثی پیرامون اهمیت بیماری هیداتیدوز بیان نمودند.
دکتر ملاشاهی در خصوص راههای انتقال بیماری اظهار داشت: میزبان اصلی این بیماری سگ، روباه و سایر گوشت خوران هستند که تخم انگل توسط مدفوع آنها وارد محیط میگردد. همچنین آب، باد وبند پایان باعث انتشار این انگل میشوند. میزبانان واسط(گوسفند، بز، گاو، شتر، سایر سمداران و انسان) با خوردن علوفه و مواد غذایی آلوده به تخم انگل و یا حتی دست زدن به سگهای آلوده و لمس پشم گوسفندانی که در مجاورت سگهای چوپان آلوده گشتهاندبه این بیماری آلوده میشوند.
سرپرست اداره دارو و درمان اداره کل دامپزشکی استان در خصوص علایم بیماری در انسان و سایر میزبانان گفت: در گوشت خوران آلوده به انگل(میزبان اصلی)علایم بیماری مشاهده نمیشود. اما در انسان و سایر میزبانان واسط، علایم بستگی به آلودگی دارد و برحسب اینکه کیست مربوطه در کدام عضو بوجود میآید علایم متفاوت خواد بود.
وی افزود: وجود سگهای ولگرد در شهر باعث ایجاد بیماریهایی نظیر هاری و کیست هیداتیک در میان شهروندان می شود. لذا بررسی بیماریهای رایج منطقه مانند کیست هیداتیک و تایید بر انگل تراپی خصوصا سگهای منطقه اهمیت خاصی دارد.
در کارگاه فوق حاضرین با سیر تکاملی انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس و نحوه آلودگی انسان به کیست هیداتید آشنا شده و راههای جلوگیری از آلودگی به این بیماری بصورت کامل توضیح داده شد.این کارگاه در 2 قسمت تئوری و عملی ارایه گردید . در طول مدت برگزاری کارگاه حاضرین سوالات مد نظر خود را پیرامون این بیماری مطرح نموده که توسط مدرسین دوره پاسخ لازم ارائه گردید.
نظر دهید