میگوی گواتر سند افتخاری بر صنعت میگوپروری در جنوب شرق کشور:
چابهار معدن لذیذترین آبزی کشور
میگوی حاصله از سایت گواتر در حالی حکم محصول نوبرانه را در بازار داخلی ایفا می کند که به گواه متولیان و فعالان عرصه تولید و فروش از لذیذترین میگوهای تولیدی در کشور است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، به نقل از پایگاه خبری عصرهامون، صنعت پرورش میگو فعالیتی اقتصادی در بخش آبزی پروری است به طوری که سالانه 70 هزار تن انواع آبزیان به ارزش 300 میلیون دلار به 40 کشور جهان صادر می شود.
این اعداد نشان دهنده ظرفیت بالا و توانمندی های رو به توسعه این صنعت در کشور است که در بین آنها، تولید و صادرات میگو یکی ظرفیت و صنعتی ارزآور و اشتغالزا است.
سواحل مکران را از یک سو بهشت آبزی پروری ایران می دانند و از سوی دیگر بی رقیب بودن میگوی این منطقه و صادرات به آن سوی مرزها ظرفیت خاص است که در این راستا می توان با توجه بیشتر به پرورش آبزیان به ویژه میگو گامی موثر در تحقق جهش تولید و تامین امنیت غذایی کشور برداشت.
مهدی حسینی، مدیرکل دامپزشکی استان در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: سیستان وبلوچستان با دارا بودن بیش از 300 کیلومتر خط ساحلی، شناسایی بیش از 42 هزار هکتار اراضی مستعد آبزی پروری در نوار ساحلی و سایر نقاط دیگر در پهنه آبی استان، نقش ممتاز و بی همتایی از منظر صنعت آبزی پروری در کشور به ویژه صنعت پرسود پرورش میگو دارد.
وی گفت: در این خصوص تا کنون سایت پرورش میگوی گواتر در حاشیه مصب رودخانه باهوکلات در جوار خلیج گواتر و هم مرز با کشور پاکستان در مساحتی چهار هزار هکتار که بزرگترین سایت کشور بوده و همچنین سایت های رودیک و گوردیم که در شرف بهره برداری هستند، متاسفانه در سنوات گذشته بروز بیماری مهلک لکه سفید در سایت گواتر باعث کاهش ورنق تولید شده که خوشبختانه با اقدامات انجام شده و تمهیدات اندیشیده شده و نظارت های بهداشتی، توان تولیدی سایت سال به سال در حال افزایش است.
این مقام مسئول ادامه داد: دامپزشکی با کنترل گلوگاه های ورود و بروز بیماری سعی در مهار، کنترل و پیشگیری از رخداد بیماری در سایت های پرورش و مراکز تکثیر دارد تا با توجه به انتقال عمودی و افقی بیماری، کنترل مولدین در تمام مراحل تولید آنها و استحصال پست لارو از نظر بهداشتی، یکی از دو گلوگاه های موثر کنترل بیماری است.
وی تصریح کرد: در قدم بعدی با توجه به توانایی ویروس در عفونی باقی ماندن در بستر استخرهای آلوده، با انجام آماده سازی استخرهای پرورشی به صورت اصولی و مطابق موازین بهداشتی، مانع از انتقال بیماری از یک دوره به دوره بعدی می شویم. در طی دوره پرورشی نیز با کنترل رفت و آمدها بین مزارع، بازدید و نمونه گیری مستمر از مزارع پرورشی و منابع وحشی؛ وضعیت بروز بیماری در منطقه را به صورت فعالانه تحت نظر قرار می دهیم.
حسینی اذعان کرد: با اجرای برنامه جامع راهبردی کنترل بیماری لکه سفید در کشور امسال مانند سال گذشته موردی از بروز این بیماری در سایت گواتر و مراکز تکثیر استان نداشتیم.
وی افزود: از سال 93 تاکنون تنها در سال 97 بروز بیماری را در سایت داشتیم که این نشان دهنده اگاهی و همت مزرعه داران برای رعایت پروتکل های بهداشتی در کنار نظارت های دامپزشکی است.
مدیر کل دامپزشکی استان ادامه داد: موضوع دیگری که در دوره پرورشی سال جاری رخ داد، ارسال پست لارو و مولد از سیستان وبلوچستان به سایر استان های میگوپرور کشور است، این امر با توجه به استانداردهای سختگیرانه مصوب در برنامه راهبردی، سند افتخاری بر صنعت میگوپروری استان است.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص دوره پرورشی سال جاری در گواتر گفت: امسال تعداد تقریبی 55 میلیون قطعه لارو در 390 استخر، 425 هکتار مساحت و در قالب 28 مزرعه ذخیره سازی شدند که با تلاش مزرعه داران، مقدار 710تن میگو به دست آمد.
حسینی با تاکید بر این مطلب که میگوی گواتر و سایت گمیشان در استان گلستان، حکم محصول نوبرانه را در بازار داخلی کشور دارند، گفت: میگوی حاصله از سایت گواتر به گواه متولیان و فعالان عرصه تولید و فروش از لذیذترین میگوهای تولیدی در کشور است و با تلاش فعالان این عرصه به بازارهای خارجی صادر شده و ارزآوری خوبی برای کشور دارد.
نظر دهید