مردم نگران نباشند:
هیچ موردی از ابتلای انسانی به آنفلوانزای پرندگان در کشور نداریم
بهمن نقیبی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: تاکنون سه واحد مرغ تخم گذار و یک واحد مرغ مادر گوشتی در خراسان جنوبی شناسایی شده که عملیات معدم سازی آنها در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، به نقل از خبرگزاری عصر هامون همه ساله همزمان با فصل سرما و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد احتمال سرایت ویروس به طیور روستایی و صنعتی دور از ذهن نیست از این رو پایش مستمر تالاب ها و ضرورت آمادگی کامل برای مقابله با کانونهای احتمالی بیش از پیش احساس و در دستور کار سازمان های متولی امر قرار می گیرد.
تغییرات اقلیمی آب و هوایی، میزان آب رودخانه ها و وجود تالاب های فصلی و آبگیرها در کشور باعث میشود تا هر سال هزاران قطعه پرنده مهاجر برای زمستانگذرانی، این تالاب ها را انتخاب کنند که این امر میتواند احتمال شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را افزایش دهد.
در همین راستا طی هفته های اخیر انتشار خبری در رسانه ها مبنی بر، آلوده شدن واحدهای تخم گذار در یکی از استان های کشور زمینه نگرانی شهروندان را به دنبال داشت.
مردم سیستان وبلوچستان اما در این میان بیشترین نگرانی و دلهره را دارند چرا که مرغ و تخم مرغ ورودی به این منطقه از استان های همجوار همچون خراسان جنوبی وارد می شود و این فرض که مبادا یکی از این دو کالای پرمصرف به ویروس آنفلوانزا ابتلا باشد آنها را نگران کرده است.
همچنین در پی انتشار این خبر قیمت هرشانه تخم مرغ در برخی از نقاط به 60 هزار تومان رسید و گلایه مردم را به همراه داشت.
سلامت مردم خط قرمز سازمان دامپزشکی است
بهمن نقیبی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون با اشاره به شناسایی چند کانون آلودگی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان خراسان جنوبی، بیان کرد: طبق آخرین آمار گزارش شده هم اکنون سه واحد مرغ تخم گذار و یک واحد مرغ مادر گوشتی در خراسان جنوبی شناسایی شده که عملیات معدم سازی آنها در دستور کار قرار گرفته و به زودی به اتمام می رسد.
وی با تاکید بر این مطلب که سلامت مردم خط قرمز سازمان دامپزشکی است، افزود: خوشبختانه تاکنون موردی از آنفلوانزاهایی که تحت عنوان N8H5در ایران شناسایی شده که از تخم مرغ به انسان سرایت کند وجود نداشته و منابع علمی معتقد هستند که پختن این محصولات باعث از بین رفتن همه عوامل بیماریزا در آنها خواهد شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه نمیگذاریم محصول آلوده دامی در دسترس مردم قرار گیرد، اذعان کرد: تخم مرغ صادرشده چون با مجوز است صحت و سلامتی آن مورد بررسی قرار می گیرد و تاریخ تولید و مصرف و محل تولید شده بر روی تخم مرغ درج شده است، در این صورت مشکل خاصی از لحاظ مصرف وجود نخواهد داشت.
عملیات معدوم سازی و مهار در دستور کار قرار گرفته است
وی تصریح کرد: از مردم تقاضا داریم تا به هنگام خرید تخم مرغ به تاریخ تولید و انقضاء، شرکت بسته بندی که بر روی تک تک تخم مرغ ها پرینت شده است، دقت لازم کنند تا از صحت سلامت محصول خریداری شده مطمئن باشند.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: تخم مرغ ها به هنگام مصرف کاملا آبپز یا پخته شوند تا جای هیچ گونه نگرانی وجود نداشته باشد، این موضوع کاملا تحت کنترل دامپزشکی بوده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
نقیبی خاطر نشان کرد: با توجه به شرایطی که در خراسان جنوبی وجود دارد و احتمال انتقال ویروس و افزایش تعداد واحدها و کمپ های پیش بینی شده؛ اما دامپزشکی در این منطقه تلاش خود را انجام می دهد تا در سریعترین زمان ممکن عملیات معدوم سازی و مهار را انجام دهند.
نظر دهید