هفته سلامت، نقش دامپزشکی در غذای بهداشتی و حلال
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان، حجه الاسلام و المسلمین حسین شریفی نیک مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه اداره کل دامپزشکی استان اذعان داشت: یکی از مهمترین و حیاتی ترین نیاز روزمره انسان بر امنیت غذایی، غذای سالم و کافی پایدار است. در آموزه های اسلامی حلیت و پاکیزگی غذا از اصول سبک زندگی و از مولفه های مهم زندگی سالم به حساب می آید.
وی ادامه داد: بدون شک تذکیه استحصال فرآورده های خام دامی و آبزیان از برجسته ترین احکام فقهی دین مبین اسلام می باشد. به برکت جمهوری اسلامی در حوزه مایحتاج سفره مردم بویژه صنعت دامپروری، طیور و آبزیان و فرآورده های خام دامی توجه خاص به این صنعت شده است و پیشرفتهای مهمی صورت گرفته است و در راستای عمل به فرامین حیات بخش و احکام نورانی اسلام و رفع دغدغه های مسلمین و متدینین جامعه اسلامی قانون نظارت بر ذبح و صید شرعی در سال 1387 در مجلس شورای اسلامی تصویب و اجرای این امر خطیر در سطح جامعه به حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی با رهبری و درایت نماینده محترم ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی محول شده است.
حجه الاسلام و المسلمین حسین شریفی نیک افزود: متخصصین حلیت و کارشناسان مذهبی (ناظر شرعی) به استناد ماده 4 قانون نظارت شرعی در کنار مسئولین بهداشتی بر استحصال گوشت حلال، سالم و پاک گام موثری برداشته و این امر اولویت برنامه های خود می دانند.
وی اذعان داشت: دفتر نمایندگی ولی فقیه دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان به منظور جلب اعتماد مردم بر غذای حلال و شرعی با حضور ناظرین شرعی مجرب و آموزش دیده نظارتهای دقیق و مستمر به طور شبانه روز بر مراکز تولید و عرضه این محصول داشته و نیز نسبت به فرهنگ سازی بهینه مصرف شهروندان عزیز در جهت تأمین محصولات استحصالی تحت نظارت کادر شرعی و بهداشتی با هماهنگی مراکز آموزشی و فرهنگی استان ( حوزه های علمیه ، سازمان تبلیغات و آموزش و پرورش گام های موثری برداشته است که بخشی از فعالیتهای این دفتر در سال 1402 در زمینه تامین غذایی سالم و پاک به شرح ذیل است:
تعداد ناظرین شرعی: 10 ناظر شرعی
تعداد ذابحین: 30نفر ذابح
تعداد لاشه ضبط شده با نظارت ناظرین شرعی سال 1402: 62 رأس
تعداد طیور معدوم شده با نظارت ناظرین شرعی در سال 1402: 55806 قطعه
میزان حمل اجزای حرام با نظارت ناظرین شرعی به خارج استان: ۸/۷۵۶/۰۰۰ کیلوگرم
تعداد ناظر شرعی مستقر در مراکز بسته بندی آبزیان: 9 نفر ذابح
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه اداره کل دامپزشکی استان گفت: با عنایت به اینکه سفره مردم دارای جایگاه مقدسی برای جذب و محبت خدا در دلها، رشد فضائل اخلاقی- تقویت معنویات- آرامش زندگی- تقرب الهی- رفتارهای صالح و شایسته می باشد. خالق هستی در آیه 24 سوره عبس به همه مردم توصیه موکد دارند به آورده های سفره خود توجه ویژه نمایند.
فلْینْظر الْإنْسان إلى طعامه
و نیز در سوره بقره آیه 168 خطاب به همه مردم می فرماید یا أیّها النّاس کلوا ممّا فی الْأرْض حلالًا طیّبًا
وی از شهروندان عزیز خواست نسبت به تهیه این فرآورده ها از مراکز غیر مجاز در سطح شهر با عنایت به اینکه کارشناسان مذهبی و متدینین با رصد و پایش انجام دادند از لحاظ بهداشتی و شرعی، حلیت و طهارت این محصول از این مراکز محرز نشده است به استناد آیه مزبور و تمسک به دستورات دین مبین اسلام از تهیه این محصول از این مراکز جداً اجتناب نمایند تا عامل به دستورات دین مبین اسلام و نیز از جامعه ای سالم بدون آسیب های اجتماعی برخوردار باشیم.
حجه الاسلام و المسلمین شریفی نیک با اشاره به معضل بهداشتی و شرعی کشتار غیرمجاز استان اعلام داشت: رفع معضل کشتار غیر مجاز دام علاوه بر فرهنگ سازی، نیازمند عزم و اراده جدی، مطالبه عمومی و همکاری تمامی دستگاههای مرتبط حوزه سلامت است و اگر دامپزشکی به تنهایی در میدان عمل باشد و دیگر دستگاهها همکاری نکنند، به نتیجه ای در شان نظام جمهوری اسلامی نخواهد رسید.
نظر دهید