• 1403/02/06 - 13:07
  • تعداد بازدید : 38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هفته سلامت، نقش دامپزشکی در خدمات بهداشتی درمانی دامی و مصرف منطقی دارو

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان، دکتر مهدیه ملاشاهی سرپرست اداره تشخیص و درمان اداره کل دامپزشکی استان ضمن تبریک هفته سلامت اذعان داشت: در استان سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ تعداد مراکز درمانی دامپزشکی به ۳۶ مرکز، داروخانه‌های دامپزشکی به ۳۲ واحد و مراکز مایه کوبی به تعداد ۲۸ مرکز افزایش یافت که در سراسر استان سیستان و بلوچستان مشغول به خدمات‌دهی به بهره برداران گرامی به منظور درمان دام می‌باشند و به دامداران و بهره برداران عزیز توصیه می گردد با عنایت به اینکه برخی بیماریهای دامی دارای واکسن برای پیشگیری از ابتلای دامها به بیماری می باشند. لذا به منظور جلوگیری از ابتلای گسترده دامهای خود و سایر دامداران ، شیوع بیماری در منطقه و از سویی نیز کاهش جدی هزینه های پرورشی، نسبت به واکسیناسیون دامهای خود از طریق اداره دامپزشکی شهرستان ( واکسن بیماریهای استراتژیک مانند آبله ، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و...) و مراکز مایه کوبی مجاز ( واکسن های غیر استراتژیک مانند انتروتوکسمی و...) اقدام نمایند.
وی افزود: در صورت ابتلای دام‌هایشان به بیماری از مصرف خود سرانه دارو پرهیز کرده و در اسرع وقت به مراکز درمانی مجاز دامپزشکی در شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند تا دام های بیمارشان تحت معالجه و تجویز دارویی صحیح دکتر دامپزشک قرار گیرند و همچنین نسخ دارویی مربوطه را از داروخانه های دامپزشکی معتبر که یک نفر دکتر دامپزشک تحت عنوان مسئول فنی بهداشتی درآن مستقر می باشد، تهیه کنند.

دکتر ملاشاهی افزود: مصرف خودسرانه دارو بالاخص آنتی بیوتیک ها منجر به ایجاد مقاومت دارویی و همچنین تداخلات دارویی در دام‌ها می گردد و در مواردی مصرف غیر منطقی دارو(اعم از نوع دارو انتخابی و میزان و دوره مصرف) نه تنها موجب بهبودی دام نمی‌گردد، بلکه باعث صرف هزینه‌های درمانی بیشتری می‌شود.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه شناخت انواع داروها، مکانیسم تأثیرگذاری و روش صحیح مصرف آنها در دام و طیور حائز اهمیت است، تجویز داروها باید توسط دکتر دامپزشک در کلینیک های معتبر دامپزشکی که آگاه به این علم می باشند، صورت پذیرد زیرا این موضوع به صورت مستقیم در ارتباط با سلامت مردم بویژه در مقوله مقابله با مقاومت میکروبی می‌باشد.

دکتر ملاشاهی اظهار کرد: با توجه به مصرف فرآورده‌های دامی از جمله لبنیات، گوشت، تخم مرغ و ... ، رعایت زمان پرهیز از مصرف داروها باید مورد توجه قرار گیرد تا احتمال تجمع و باقی ماندن داروهای مصرفی در فرآورده‌های خام دامی از بین برود و همچنین به شهروندان توصیه می گردد با توجه به امکان وجود مخاطرات ناشی از باقی مانده‌های دارویی، فرآورده‌های خام دامی خود را از مراکز مورد تایید دامپزشکی که به صورت مستمر تحت رصد کارشناسان می‌باشند، تهیه کنند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 318398
کلمات کلیدی
pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه