هفته سلامت، نقش دامپزشکی در بهداشت عمومی و مواد غذایی
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان، دکتر حمید جانفدا رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اهمیت سلامت فرآورده های خام دامی، یکی از وظایف مهم دامپزشکی نظارت بر تولید و عرضه بهداشتی این فرآورده ها میباشد و سازمان دامپزشکی برنامه های مختلفی در طول سال در دست اجرا دارد تا اطمینان حاصل شود که فرآورده های سالم و بهداشتی به دست مصرف کنندگان میرسد. بدین منظور در تمام ایام سال اکیپ های بازرسی و نظارتی بر مراکز تولید، نگهداری، توزیع و عرضه این فرآورده ها نظارت مینمایند.
وی افزود: در این راستا در سال 1402 کارشناسان دامپزشکی بر کشتار 3178751 قطعه طیور، 77238 راس گاو، 13318 نفر شتر و 21566 راس گوسفند و بز در کشتارگاه های استان نظارت نمودند تا گوشت سالم و بهداشتی تولید شود. همچنین در این مدت 23347 مورد بازدید از مراکز نگهداری، توزیع و عرضه فرآورده ها صورت گرفت که 1922 مورد غیربهداشتی کشف شد و 672 مورد نمونه برداری از محصولات مشکوک منجر به معدوم سازی 68 تن فرآورده غیربهداشتی گردید. در این خصوص 177 متخلف به مراجع قضایی معرفی و 116 مرکز غیربهداشتی پلمب شد.
دکتر جانفدا اذعان داشت: از آنجایی که یکی از معضلات مهم استان سیستان و بلوچستان عرضه دام زنده و کشتار غیرمجاز دام میباشد که به علت عدم نظارت بر دام و گوشت عرضه شده خطر جدی شیوع بیماریهای واگیر و خطرناک وجود دارد، از شهروندان عزیز تقاضا میشود از خرید هرگونه گوشت دام و طیوری که در خارج از کشتارگاه کشتار شده و در مراکز غیر مجاز عرضه میشود خودداری نمایند تا سلامت خود و خانواده شان به خطر نیفتد.
نظر دهید