• 1399/04/28 - 10:15
  • تعداد بازدید : 455
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
در سیستان و بلوچستان انجام شد:

هاری را جدی بگیریم

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی استان سیستان و بلوچستان بیان داشت: قدم اصلی برای در امان ماندن جمعیت های انسانی و دامی از ابتلاء به ویروس کشنده هاری، مایه کوبی دام ها علیه این بیماری مهلک ویروسی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، دکتر غلامرضا سرگزی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی استان گفت: بیماری ویروسی هاری از خطرناک ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام است که علاوه بر تهدید سرمایه های دامی کشور در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع، جمعیت انسانی را نیز به شدت تهدید می کند.

وی ادامه داد: این بیماری کشنده منشا ویروسی داشته و سیستم عصبی را مورد حمله قرار می دهد. ویروس هاری در بزاق حیوان یا انسان آلوده وجود دارد و معمولا از طریق گاز گرفتگی و در موارد غیر معمول تر در اثر تماس بزاق آلوده با زخم، سبب انتقال بیماری به فرد یا انسان سالم می شود.

دکتر سرگزی اظهار داشت: این بیماری طیف گسترده ای از حیوانات و انسان را تحت تاثیر قرار داده و معمولا در اثر عدم واکسیناسیون به موقع حیوانات خانگی و اهلی که با محیط بیرون در ارتباط هستند جمعیت انسانی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد، به همین دلیل مهمترین راه پیشگیری از شیوع این بیماری واکسیناسیون صحیح و به موقع حیوانات اهلی و خانگی است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: دامپزشکی به جهت محافظت و ایمن سازی جمعیت های دامی و انسانی در برابر ویروس هاری، به واکسیناسیون دام ها علیه این بیماری می پردازد که عاملی مهم برای پیشگیری از این بیماری است. در همین راستا از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از 3هزار راس/نفر/قلاده در برابر این بیماری در این استان واکسینه شدند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 253893
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه