• 1399/07/21 - 08:11
  • تعداد بازدید : 481
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در سیستان و بلوچستان انجام شد:

موارد مهم و مورد تاکید در فرآیند نظارت، عرضه و مصرف شیر خام

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان بیان داشت: روش عرضه و شرایط مصرف شیرخام می تواند یکی از راه های احتمالی انتقال برخی میکروب ها و بیماری ها به انسان باشد بنابراین دامپزشکی سعی می کند فرآیند نظارت بهداشتی، شرایط عرضه و مصرف این فرآورده خام دامی به بهترین روش ممکن انجام شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، دکتر حمید جانفدا رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان گفت: نظارت بر فرآورده های خام دامی تا مرحله ای که از حالت خام خارج نشده است بر عهده دامپزشکی می باشد؛ بنابراین نظارت بر شیر تا مرحله قبل از پاستوریزاسیون و یا تغییر به دیگر فرآورده های لبنی بر عهده دامپزشکی می باشد و پس از آن بر عهده وزارت بهداشت می باشد.

وی ادامه داد: از آنجایی که مصرف شیرخام می تواند یکی از راه های احتمالی انتقال برخی عوامل بیماری زا به انسان باشد که با پاستوریزاسیون شیر این راه انتقال از بین می رود، بنابراین سازمان دامپزشکی کشور مخالف عرضه شیرخام به مصرف کنندگان می باشد و شیر می بایست حداقل به صورت پاستوریزه به دست مصرف کنندگان برسد.

دکتر جانفدا اظهار داشت: مراکز لبنیاتی سطح شهر حق عرضه شیرخام ندارند و فقط مجازند شیرخام مورد تایید دامپزشکی را به دیگر فرآورده های لبنی تبدیل کرده و عرضه نمایند. این مراکز به علت عرضه فرآورده های لبنی تحت نظارت وزارت بهداشت قرار دارند و دامپزشکی هیچ گونه مجوزی به آنها نداده و رسیدگی به تخلفات احتمالی آنها بر عهده وزارت بهداشت می باشد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان افزود: کارخانه های لبنی از وزارت بهداشت مجوز فعالیت دارند و تحت نظارت وزارت بهداشت می باشند و هرگونه اطلاعات درخصوص فعالیت آنها باید از وزارت بهداشت اخذ گردد.

دکتر جانفدا تصریح کرد: دامداری ها تحت نظارت دامپزشکی هستند و به صورت مستمر از نظر وجود بیماری هایی مانند تب مالت، سل و غیره تست می شوند اما با توجه به اینکه اکثر دامداری های استان سنتی و کوچک بوده و پراکندگی زیادی دارند ممکن است برخی دام ها تحت نظارت و تست دامپزشکی قرار نگیرند و از آنجایی که یکی از راه های مهم انتقال برخی بیماری ها مثل تب مالت و ... مصرف شیرخام است توصیه اکید می شود حتما شیر حداقل به صورت پاستوریزه مصرف شود و از مصرف شیر خام پرهیز گردد.

وی عنوان داشت: مطابق بند بالا، دامپزشکی سعی می کند نظارت کافی بر روی دامداری ها داشته باشد اما ممکن است برخی دامداری های سنتی کوچک تحت نظارت قرار نگرفته باشند بنابراین به ادعای عرضه کننده شیرخام نباید اکتفا نمود؛ همچنین ذکر این نکته ضروری است که حتی در صورت سالم بودن دام ها، فرآیند دوشش دام، خنک نمودن سریع شیر پس از دوشش، نحوه نگهداری و انتقال شیر به مراکز عرضه، نقش مهمی در سلامت شیر دارد و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، شیری که از دام سالم به دست آمده می تواند آلوده شود و مصرف کننده را بیمار نماید.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 256621
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه