• 1403/04/02 - 08:41
  • تعداد بازدید : 160
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

رعایت برنامه الگویی واکسیناسیون از مهمترین ارکان موفقیت و جهش تولید در مرغداری ها می‌باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: در دولت سیزدهم اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بر جوجه‌ریزی، پرورش و مایه‌کوبی بیش از 58 میلیون قطعه در واحدهای مرغداری نظارت بهداشتی داشتند و بیش از 20000 مورد گزارش بیماری‌های طیور پایش و مراقبت کردند و قریب به 2800000 قطعه طیور بومی در روستاهای سیستان و بلوچستان به صورت رایگان علیه بیماری مسری و مهلک نیوکاسل واکسینه شدند.
دکتر پورمند گفت:  با نظارت بهداشتی دامپزشکی بر واحد‌های پرورشی طیور، واکسیناسیون طیور صنعتی نیز به صورت مستمر توسط مراکز مایه کوبی دامپزشکی انجام می پذیرد.
وی افزود: استان سیستان و بلوچستان در حال حاضر تعداد 335 واحد مرغداری گوشتی، 9 واحد مرغداری تخمگذار و واحد پرورش پولت تخمگذار و 29 واحد پرورش سایر ماکیان ( شتر مرغ ، کبک و بلدرچین ) و 1 واحد  پرورش  مرغ مادر گوشتی فعال پروانه دار را در گستره جغرافیایی خود دارد، دامپزشکی با اعمال نظارت های بهداشتی از ابتدا تا انتهای دوره پرورش تا حمل و سطح عرضه فرآورده‌های خام دامی نقش مهمی در معیشت و اشتغال مردم منطقه ایفا می‌کند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی استان ادامه داد: رعایت برنامه الگویی مصوب سازمان دامپزشکی کشور در واحد های صنعتی نقش موثری در کاهش رخداد بیماریها و افزایش تولیدات این واحد ها، حفظ سرمایه بهره برداران و جلوگیری از شیوع بیماری های طیور در استان دارد.
دکتر پورمند از مرغداران خواست تا ضمن رعایت اصول امنیت زیستی و ضوابط بهداشتی-قرنطینه‌ای دامپزشکی از اجرای برنامه کامل واکسیناسیون طیور در مزرعه خود غافل نشوند و بر اساس الگوی اعلامی سازمان دامپزشکی نسبت به مایه کوبی منظم و مستمر طیور خود با استفاده از واکسن‌های مجاز از طریق مراکز مایه کوبی استان اقدام کنند تا از بروز و شیوع بیماری‌های مسری و خسارت بار طیور به نحو موثری جلوگیری شود.
وی ادامه داد: افزایش جمعیت و تراکم جمعیت طیور در مزارع پرورشی باعث شده که اهمیت اصول امنیت زیستی و اقدامات پیشگیرانه و کنترلی علیه بیماریهای طیور به منظور جلوگیری از ورود بیماری ها و گسترش آنها در گله ها بیش از پیش اهمیت حیاتی پیدا کند. واکسیناسیون نسبت به سایر روش های پیشگیری و کنترل بیماری ها مانند جداسازی و معدوم نمودن حیوانات آلوده و درمان با آنتی بیوتیک ها روشی مطمئن تر و مقرون به صرفه تر است که باعث افزایش بازدهی و بهبود عملکرد نهایی گله ها و جلوگیری از رخداد و شیوع بیماریهای واگیر طیور گردد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان بیان داشت: مرغداران برای تعیین نوع واکسن و روش واکسیناسیون گله پرورشی می بایست با نظر دکتر دامپزشک که براساس نوع طیور پرورشی ، سطح امنیت زیستی موجود در منطقه و مزرعه پرورشی موردنظر، الگو و میزان شیوع بیماری های محلی (بیماری هایی که سابقه شیوع بیشتری داشته اند)، وضعیت انتقال آنتی بادی از طریق مادری، نوع واکسن ها، را ارزیابی می نماید نسبت به واکسیناسیون مزرعه پرورشی اقدام تا بهترین نتیجه حاصل شود.                                                                                                                    
دکتر پورمند افزود: امروزه واکسن های ایمن، مؤثر و مقرون به صرفه ای وجود دارند که اگر به شکل درست و در زمان مناسب استفاده شوند می توانند هزینه تمام شده تولید را کاهش داده و فرآورد های بهداشتی و با کیفیت مطلوب را برای جمعیت انسانی و با افق فراتر از تنظیم بازار داخلی کشور و افقی صادراتی برای بازارهای جهانی را فراهم آورد.
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 321572
کلمات کلیدی
pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه