در سیستان و بلوچستان انجام شد:
برگزاری اولین جلسه استانی ستاد پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سیستان و بلوچستان
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان بیان داشت: اولین جلسه ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان سیستان و بلوچستان در سال جاری به ریاست معاون سیاسی اجتماعی استانداری و رئیس کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و زنان و خانواده استان برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، در این جلسه، دکتر مسعود اصغری معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان با عنایت به فرارسیدن فصل سرما و مهاجرت پرندگان مهاجر، گزارشی از وضعیت بیماری در جهان و کشور ارایه نمود و با اشاره به خسارات اقتصادی که در کانونهای آلوده به صنعت طیور کشور وارد میشود، اظهار داشت: انجام اقدامات پیشگیرانه، میتواند در حفظ اشتغال پایدار و توسعه صادرات غیر نفتی کشور و همچنین پیشگیری از هدر رفت سرمایه های ملی تاثیر به سزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: ویروسهای آنفلوانزا به طور مداوم با جهش و نوترکیبی مجدد، تحت تیپ های جدیدی ایجاد می کنند که می تواند ضمن تغییر رفتار ویروس در بروز بیماری، اثرات قابل توجهی بر سلامت و تولیدات حیوانات بگذارد؛ برخی از تحت تیپ ها می توانند بین انسان و دام مشترک باشند، لذا مخاطره بزرگی برای سلامتی انسان محسوب می شوند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تصریح داشت: اداره کل دامپزشکی استان با بررسی مستمر وضعیت بهداشتی مرغداری ها و کانون های بیماری گزارش شده از این واحد ها و همچنین انجام بازدید های مشترک با اداره کل حفاظت محیط زیست استان از زیستگاه هایی مانند تالاب ها، سدها و آبند ها و... نسبت به رصد و پایش بیماری اقدام می نماید.
وی افزود: خوشبختانه تاکنون موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشده است، ولی به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری نیاز به جمع آوری واحدهای عرضه مرغ زنده در سطح شهرها، جلوگیری از ورود غیر مجاز مرغ زنده به استان توسط دستگاه های متولی و همچنین افزایش فعالیت تمامی کشتارگاه های طیور استان می باشد.
در ادامه، بامری معاون سیاسی اجتماعی استانداری، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه، به جمعبندی مطالب ذکرشده پرداخت و با تاکید بر این که در صورت بروز بیماری امکان کنترل وضعیت دشوار خواهد بود، اضافه کرد خوشبختانه در حال حاضر موردی از بیماری در استان گزارش نشده است لذا با این حال باید اقدامات پیشگیرانه را در برنامهریزی ها به طور جدی پیگیری نمود.
نظر دهید