• 1403/02/06 - 12:40
  • تعداد بازدید : 46
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هفته سلامت، نقش دامپزشکی در پیشگیری و کنترل بیماری واگیر دامی و مشترک انسان و دام

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان، دکتر ویدا معزی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان ضمن تبریک هفته سلامت اذعان داشت: دامپزشکی علاوه بر شناخت، پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های حیوانات، نقش مهمی را در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه ایفا می کنند. یکی اقدامات اساسی دامپزشکی کمک به تولید در بخش دامپروری، پیشگیری و کنترل بیماری های دامی شامل انواع دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل می‌باشد.

وی گفت: کنترل و پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات مانند تب مالت، سل، تب کریمه کنگو و همینطور هاری که یکی از مرگبارترین بیماری‌ها می‌باشد از طریق واکسیناسیون و معاینات دام‌ها، تشخیص و درمان بیماری‌های دامی و کمک به حفظ سرمایه دامداران نیز از دیگر وظایف و فعالیت‌های سازمان دامپزشکی می‌باشد.
با توجه به اینکه حدود هزار و 700 بیماری عفونی در دنیا شناخته شده که 50 درصد آنها از دام نشأت می‌گیرند این موضوع حساسیت نظارت‌ها را افزایش می‌دهد و این امر مهم را مدیون تلاش‌های شبانه روزی این سربازان گمنام هستیم.
دکتر معزی اظهار کرد: رسالت خطیر این سازمان به منظور تامین بهداشت دام کشور و فراورده های مربوط به آن و پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دامی می باشد که با جلوگیری از وقوع، شیوع و بروز بیماری ها یا تلفات ناخواسته در دام ها و حیوانات در محیط های مختلف زیستی معنی می گردد. در این راستا، دامپزشکی با ارائه و توسعه بهترین، علمی ترین و عملی ترین حوزه روش های پیشگیری شامل واکسیناسیون و اقدامات مراقبتی، درمان، کنترل و یا ریشه کنی بیماری های دامی و حیوانی مسئولیت خطیر خویش را محقق می‌سازد .
 
وی بیان نمود: صدها نوع بیماری مشترک یا قابل انتقال از دام به انسان شناخته شده است که می‌توانند از طرق مختلف به انسان منتقل شده و خطری جدی برای سلامت انسانها ایجاد نمایند. به عنوان مثال، مصرف فراورده های خوراکی مثل گوشت، شیر، تخم مرغ و....یا استفاده از فراورده های غیر خوراکی مثل پشم، پوست مو، پر و ... یا از طریق تماس های محیطی مستقیم و غیر مستقیم با حیوانات و قرار گرفتن در چرخه های مختلف زیست محیطی عوامل بیماری زا، ممکن است باعث وقوع و شیوع بیماری های قابل توجهی در انسان ها گردد.
دکتر معزی افزود: در سال گذشته تعداد ۱۰۶۰۲۳۲۳ نوبت سر دام سبک و سنگین علیه بیماریهای دامی و برخی بیماریهای مشترک از جمله هاری، تب مالت واکسیناسیون شده اند؛ و تعداد ۵۰۴۸۷۴ راس دام سپماشی و میزان ۶۰۲۳۸۵۹ مترمربع جایگاه دامی سم پاشی شده اند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در راستای تامین سلامت، نقش مردم در کمک به تحقق اهداف دامپزشکی بسیار پر رنگ می باشد. لذا از دامداران و روستائیان محترم تقاضا می‌گردد جهت انجام واکسیناسیون با پرسنل دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند و هرگونه تلفات دامی را به اداره دامپزشکی شهرستان محل سکونت خود گزارش دهند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 318330
کلمات کلیدی
pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید