در چابهار انجام شد:
700 مورد آزمایش در مراحل کاشت و برداشت میگو چابهار انجام شد
معاون مدیرکل و رییس اداره دامپزشکی چابهار گفت: ۷۰۰ مورد آزمایش در مراحل کاشت و تولید میگو در این شهرستان به منظور صحت و سلامت میگوی تولیدی اطمینان حاصل و با پایش و رصد دائمی از بیماری مهلک لکه سفید جلوگیری کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، دکتر اولیا میرلاشاری روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در شهرستان چابهار اظهارداشت: در طول دوره پرورش سالجاری بیشاز ۶۰ مورد بازدید و در پی آن ۴۰۰ مورد نمونهبرداری از مراکز تکثیر و مزارع پرورش میگو توسط کارشناسان دامپزشکی چابهار انجامشده است.
وی افزود: علاوهبر این در آزمایشگاه دامپزشکی چابهار امسال بیشاز ۷۰۰ مورد آزمایش بر روی میگوی مولد، بچه میگو و غذای میگو در مراحل قبل از کاشت، تولید و در نهایت برداشت میگو انجام دادند.
رییس اداره دامپزشکی چابهار با اشاره به آغاز برداشت میگو مزارع مجتمع پرورش میگو گواتر دشتیاری اظهارداشت: در ابتدای سال زراعی جاری با توجه به وقوع سیلاب در اواخر سال گذشته و در مراحل آمادهسازی خساراتی به مزارع وارد شد که خوشبختانه باهمت پرورشدهندگان و تلاش کارشناسان دامپزشکی چابهار سالی بدون بیماری را طی و از چند روز گذشته برداشت میگو آغاز و تا اوایل شهریور ادامه دارد.
وی گفت: تمامی مراحل پرورش از بررسی سلامت میگوهای مولد، تکثیر لارو تولیدی، ذخیرهسازی لاروها تا زمان صید با حضور کارشناسان دامپزشکی انجام میشود تا محصول تولیدی در شرایط کاملا بهداشتی صید، حمل، فرآوری و بستهبندی شود.
میرلاشاری افزود: در سال زراعی جاری به دلیل بروز سیلاب سطح زیر کشت نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری پیدا کرد و حدود ۴۰۸ هکتار با ذخیرهسازی ۶۰ میلیون قطعه پست لارو در قالب ۲۸ مزرعه مجموعا ۳۹۰ استخر به زیر کشت رفت که پیشبینی میشود حداقل ۸۰۰ تن میگو از این مزارع برداشت شود.
وی بیان کرد: نظارت بهداشتی و بازدید از محل کارگاه فرآوری میگو انجام و پس از آزمایشهای لازم در آزمایشگاه دامپزشکی شامل مالاشیت گرین، فلزات سنگین، بازماندههای دارویی و آزمایشهای میکروبی برای صادرات اقدام میشود.
رییس دامپزشکی چابهار ادامه داد: پس از انجام آزمایشهای لازم (شامل مالاشیت گرین، فلزات سنگین، باقیماندههای دارویی و آزمایشهای میکروبی) صادرات آنها به کشورهایی نظیر امارات متحده عربی، چین، هنگکنگ، مالزی و دیگر کشورهای جهان انجام خواهد شد.
وی با ابراز خرسندی از فعال شدن کارگاههای فرآوری که نقش مهمی در رونق اشتغال، توسعه پایدار و جهش تولید در سیستان و بلوچستان دارد و تولید و صادرات میگو به دلیل ارزآوری و ارزش اقتصادی بالا یک درآمد غیرنفتی چشمگیر برای کشور است.
نظر دهید