در چابهار انجام شد:
3گروه دامپزشکی بر سلامت دام عید قربان در چابهار نظارت می کنند
معاون مدیرکل و رئیس اداره دامپزشکی چابهار گفت: ۳ گروه نظارت بهداشتی شامل ۳ نفر دامپزشک و ۶ نفر بازرس بهداشتی گوشت شامل یک گروه در میدان دام، یک گروه در کشتارگاه دام و یک گروه نیز بهصورت سیار در سطح شهر به شهروندان عزیز ارائه خدمت میکنند و مردم میتوانند با مراجعه به آنها از سلامت دام خود برای ذبح اطمینان حاصل کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان به نقل از خبرگزاری ایرنا، دکتر اولیا میرلاشاری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نظارت بهداشتی دامپزشکی چابهار بر عرضه دام ویژه عید قربان در مراکز عرضه و کشتارگاهها تشدید شده است و تا روز قبل از عید قربان کارشناسان دامپزشکی با حضور در مراکز عرضه با توزیع بروشورهای آموزشی، بازرسی و معاینه دامهای مورد عرضه در میدان دام شهرستان از سلامت دامها اطمینان حاصل میکنند.
وی افزود: علائم برخی بیماریها تنها از سوی کارشناسان دامپزشکی قابلتشخیص بوده به همین سبب اکیداً توصیه میشود شهروندان دام قربانی را برای ذبح بهصورت رایگان به کشتارگاه ببرند.
رئیس دامپزشکی چابهار خاطرنشان کرد: ناظران بهداشتی و شرعی در همه مراحل ذبح حضور دارند و اگر اندام و یا لاشه مشکل داشته باشد، اصلاح سازی صورت میگیرد.
وی بیان کرد: با اینحال برخی اصرار دارند که دام را در منزل ذبح کنند از این رو توصیه میشود که با حضور کارشناس دامپزشکی حتماً انجام شود و حین ذبح نیز همه ضوابط بهداشتی ازجمله استفاده از عینک، دستکش، چکمه و لباس مناسب را رعایت کنند و علاوه بر این، کشتار در محلی از منزل باقابلیت شستشو و هدایت خونابه به درون چاه انجام شود.
میرلاشاری گفت: به همشهریان توصیه میشود خرید دام حتماً از مراکز تحت نظر دامپزشکی صورت پذیرد و به جهت پیشگیری و جلوگیری از سرایت بیماریهای مشترک بین دام و انسان بهویژه بیماری خطرناک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بههیچعنوان در کوچه یا خیابان اقدام به ذبح دام نکنند.
وی افزود: بیش از ۸۵۰ نوع بیماری عفونی از دام به انسان منتقل میشود بطوریکه حدود ۵۰ درصد کل بیماریهای عفونی که ممکن است انسان به آن مبتلا شود مانند بیماریهای سیاهزخم، سل، تب مالت و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از همین طریق انتقال می یابد.
رئیس دامپزشکی چابهار افزود: تب کریمه کنگو یکی از کشنده و خطرناکترین بیماری مشترک انسان ودام است که ۲۰ درصد موارد تب کریمه کنگو منجر به مرگومیر میشود و کشندگی آن نیز از بیماری کرونا که مردم جهان در این ایام با آن دستبهگریبان هستند بهمراتب بیشتر و حادتر است.
وی افزود: بهمنظور پیشگیری از بیماریها بهویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ضروریست گوشت دام تازه ذبحشده حداقل به مدت ۲۴ ساعت و جگر و احشای آن به مدت ۴۸ ساعت در دمای یخچال قبل از خرد کردن و مصرف باید نگهداری شود.
وی گفت: شهروندان چابهاری میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ارائه نظرات، انتقادات و شکایات خود با سامانه تلفنی ۱۵۱۲ و شماره ۳۵۳۳۰۰۷۱ تماس حاصل کنند.
نظر دهید