• 1399/02/10 - 11:33
  • تعداد بازدید : 450
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در شرایط شیوع ویروس کرونا:

نقش مصرف فرآورده های خام دامی بهداشتی در کاهش شیوع بیماری کرونای جدید (covid-19) در جمعیت انسانی

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان داشت: با دقت به اهمیت مصرف فرآورده های خام دامی بهداشتی و سالم در کاهش شیوع بیماری کرونای جدید و قطع زنجیره انتقال آن سهیم باشیم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان، دکتر مسعود اصغری معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: بیماری کرونای جدید که چندماهی است از شروع همه گیری جهانی (پاندمی) آن می گذرد و سرعت گسترش عامل ویروسی و وقوع بیماری آن در جمعیت انسانی از همان ابتدا به سرعت در حال پیشرفت می باشد و تقریباً غالب کشورهای جهان را مبتلا نموده است؛ لذا دولت ها با برنامه ریزی های گوناگون درصدد کاهش گسترش این بیماری در جمعیت انسانی می باشند که در واقع از آن به اعمال و رعایت اصول امنیت زیستی می توان یاد کرد.

وی افزود: در حوزه فعالیت های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور با وجود این که موضوع انتقال بیولوژیک بیماری کرونا از دام به انسان اثبات نگردیده است ولی موضوع انتقال مکانیکی ویروس این بیماری به انسان وجود دارد و می تواند برای انسان مخاطره آفرین و منجر به بیماری گردد، موارد ذیل به کلیه هموطنان، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان فرآورده های خام دامی توصیه می گردد و امید است با همکاری ملی مردم عزیز ضمن کمک به کاهش گسترش بیماری، قدردان تلاش های شبانه روزی مدافعین سلامت باشیم.

1- از خرید مرغ زنده صنعتی و کشتارشده به صورت غیربهداشتی و تهیه مرغ کشتار شده گرم و منجمد بسته بندی جهت مصارف عمده و خانوار خودداری شود.

2- هرگونه قطعه‌بندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیه جوجه کباب و شنیسل، طعم‌دار نمودن و ... در مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی، واحدهای صنفی، غرف میادین میوه و تره بار ممنوع می باشد لذا از خرید این اقلام به شدت پرهیز شود.

3- مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی و واحدهای صنفی صرفاً مجاز به عرضه فرآورده‌های مذکور به صورت بسته‌بندی شده در کشتارگاههای صنعتی و یا مراکز قطعه‌بندی و بسته‌بندی مجاز (دارای پروانه بهداشتی بهره برداری و نیز پروانه بهداشتی تولید معتبر) و یا تهیه شده در مراکز بسته بندی وابسته به فروشگاه‌های زنجیره ای (صرفاً جهت عرضه در همان مرکز) هستند.

4- نسبت به خرید تخم مرغ بسته بندی شده از مراکز مجاز تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور اقدام گردد.

5-  تا حد امکان ماهی به صورت بسته‌بندی شده در مراکز عرضه و واحدهای صنفی توزیع و خریداری گردد.

6-   در مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی و واحدهای صنفی، هر گونه فرآوری و طعم‌دارکردن گوشت قرمز ممنوع بوده و چرخ کردن گوشت فقط بنا به درخواست و در حضور مشتری با رعایت ضوابط بهداشتی مجاز است.

7-  از خرید  فرآورده‌های خام دامی نظیر گوشت، مرغ، تخم مرغ و آبزیان در بازارچه‌های محلی و خودروهای سیار و کنار جاده‌ای اکیداً خودداری گردد.

8-  کلیه مدیران و پرسنل کشتارگاه های دام و طیور و واحدهای بسته‌بندی ملزم به رعایت مستمر کلیه ضوابط بهداشت فردی، محیطی و فرآیند تولید بوده و بایستی امکانات و تمهیدات لازم برای مقابله با کووید 19 را انجام دهند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 251535
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه