• 1399/02/09 - 08:04
  • تعداد بازدید : 285
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

انتقال ویروس کرونا از حیوان به انسان گزارش نشده است

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه موردی از انتقال ویروس کرونا از حیوان به انسان گزارش نشده است، گفت: شهروندان باید با رعایت جدی توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از ویروس کرونا و حفظ سلامتی گام بردارند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان به نقل ازپایگاه خبری عصر هامون، دکتر مهدی حسینی با بیان اینکه تاکنون مستندات علمی مبنی بر انتقال مکانیکی عامل بیماری کووید ۱۹ کرونا از حیوانات به انسان ارائه نشده است، افزود: اصلی ترین راه انتقال بیماری از انسان بیمار به افراد سالم می باشد.

وی بیان کرد: دامپزشکی استان تمام تلاش خود را جهت تعامل با دانشگاه های علوم پزشکی برای اجرای پروتکل های بهداشتی گام اول و دوم کرده، با توجه به اینکه به عقیده فعالان حوزه سلامت مهمترین اصل کنترل و پیشگیری از بیماریها بالاخص بیماری های مشترک بین انسان و حیوان اطلاعرسانی و افزایش سطح آگاهی مردم است کارشناسان دامپزشکی استان در برنامههای متعدد با موضوعیت راههای کنترل و پیشگیری از بیماری کرونا در هنگام تامین فراورده های خام دامی مشارکت و اقدام به افزایش آگاهی عموم مردم می کنند.

دکتر حسینی در ادامه ساخت پویانمایی توسط این اداره با مدیریت مصرف مواد کشتار روز و جلوگیری از انتقال مکانیکی عامل کرونا، ثبت نام کلیه کارکنان دامپزشکی استان و خانوادههایشان در سامانه خود اظهاری وزارت بهداشت، ایجاد در طراحی پوستر با موضوعیت راه های جلوگیری از شیوع عوامل بیماری کرونا توسط این اداره در قالب اطلاعیه های بهداشتی و بازدید مستمر اکیپ های نظارتی سطح شهرهای مختلف استان به منظور ممانعت از انتقال بیماری و برخورد با متخلفین بهداشتی برابر مقررات را از جمله اقدامات در راستای قطع زنجیره کرونا ویروس برشمرد.

وی از مردم تقاضا کرد تا به منظور حفاظت بهداشتی از خود و خانواده هایشان فرآورده های خام دامی را از مراکز معتبر بهداشتی تهیه کنند و خرید از دوره گردها، بازارچههای محلی، ماشین های سیار و ... نداشته باشند.

مدیرکل دامپزشکی استان در تکمیل مطلب فوق خاطرنشان کرد: خرید گوشت طیور حتما باید از فروشگاههای معتبر انجام شود که اقدام به عرضه گوشت مرغ به صورت کشتار روز می کنند، مهم است که گوشت مرغ باید در بسته بندی کامل تهیه و در منزل بسته بندی، ضد عفونی و سپس مصرف شود.

وی ادامه داد: نباید از مرغی که به صورت زنده عرضه و کشتار غیر مجاز می شود خرید و مصرف کرد، این مرغ به دلیل اینکه نه منبع تامین ونه روش حمل و نگهداری آن مشخص است مورد تأیید دامپزشکی نبوده و به صورت غیرمجاز و بدون مجوز و نظارت بهداشتی حمل میشود لذا سلامت انسان را به مخاطره میاندازد.

این مقام مسئول در توصیه ای به عرضه کنندگان فرآوردههای خام دامی گفت: باید نسبت به ضدعفونی مستمر محل عرضه و تجهیزات خود از قبیل یخچال، چاقو ،ساطور، ترازو، سینی و ... اقدام و با توجه به اینکه هوا در حال گرم شدن است حتما فرآورده خام دامی را در دمای مناسب داخل یخچال نگهداری و عرضه کنند.

دکترحسینی افزود: برای اینکه کمترین تماس دست با فرآورده خام دامی انجام گیرد باید از تکه تکه کردن گوشت طیور، طعم دار کردن، گوشت چرخ کردن و یا تمیز کردن ماهی و میگو در محله فروشگاه ها جدا خودداری و از وسایل حفاظت شخصی نظیر دستکش، ماسک، پیش بند و عینک برای عرضه کنندگان فرآورده های خام دامی استفاده کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان در پایان با بیان اینکه سامانه گویای ۱۵۱۲ دامپزشکی استان در مرکز و تمامی شهرستان ها آماده دریافت نظرات و پیشنهادات و گزارشات شکایت احتمالی مردم می باشد، خاطر نشان کرد: امید می  رود در سال جدید با همکاری و همیاری مردم بتوانیم در مسیر بهداشت و سلامت جامعه که خود موجب ارتقاء و جهش تولید می شود گام های موثری برداریم.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 251484
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه