• 1399/05/25 - 11:15
  • تعداد بازدید : 448
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در سیستان و بلوچستان انجام شد:

سیستان و بلوچستان نیازمند سرمایه گذاری در بخش فرآوری محصولات دامی است

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: این استان ظرفیت بسیار خوبی در زمینه فرآوری محصولات دامی بویژه پوست، خون‌آبه، استخوان و غیره دارد اما تاکنون هیچگونه سرمایه گذاری در این زمینه صورت نگرفته و تنها در کشتارگاه‌ها اقدامات اولیه انجام و به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، به نقل از خبرگزاری ایرنا، مرتضی ذوالفقاری روز پنجشنبه به اتفاق شماری از کارشناسان دامپزشکی به مناسبت هفته خبرنگار با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سیستان و بلوچستان و دیدار با خبرنگاران و کارکنان این مرکز اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از مردم استان در برخی ایام مانند عید قربان علاقه مند به ذبح دام در منزل یا کشتارگاه هستند و پوست و امعا و احشا دام را به افراد دوره گرد با قیمت اندکی فروخته و یا در زباله دان می اندازند در گذشته یکی از اهالی زهک یک واحد فرآوری در این شهرستان ایجاد که پس از مدت زمان کوتاهی آن را تعطیل کرد .

وی با دعوت از علاقه‌مندان به سرمایه گذاری در این بخش گفت: سرمایه گذاری در این بخش سوددهی خوبی خواهد داشت.

معاون اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان کرد: هم اینک آزمایشگاه‌های مجهز دامپزشکی در زاهدان فعال هستند و در حوزه جنوب استان نیز آزمایشگاه تخصصی آبزیان بزودی راه اندازی خواهد شد که تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی ادامه داد: بخش خصوصی فعال در زمینه دام و فرآوردهای دامی در استان می توانند پس از ارائه گزارش کار از حمایت های اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بهره‌مند شوند.

ذوالفقاری افزود: چهار کلینیک و چندین داروخانه تحت نظارت دامپزشکی در زاهدان برای درمان دام های کوچک و حیوانات خانگی فعالیت می کنند.

وی بیان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون به دلیل شیوع ویروس کرونا و تب کریمه کنگو استقبال مردم برای ذبح دام و خرید فرآوردهای خام دامی از مراکز مورد تایید دامپزشکی افزایش یافته و این امر در روز عید سعید قربان به وضوح دیده شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: ۲۸ تیم به مناسبت عید قربان بر دام های قربانی و ذبح سالم و شرعی در سراسر این استان نظارت داشتند.

وی گفت: دامپزشکی در ۲ زمینه دام و فرآورده خام دامی فعالیت می کند که تشدید نظارت ها در ایام نوروز، ماه مبارک رمضان، عید قربان و تاسوعا و عاشورا به دلیل درخواست زیاد عرضه و تقاضا بیشتر می شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: اکیپ های صحرایی و نظارتی در طول سال در استان فعال هستند که پوشش بهداشتی دام ها در صحرا و نظارت بهداشتی دام را بر عهده دارند.

وی اظهار داشت: در کلان شهر زاهدان نظارت ها بیشتر است تا جاییکه عصرها به صورت روزانه علاوه بر همکاران ستادی، ۱۵ نفر از سوی اداره کل دامپزشکی استان با چهار دستگاه خودرو در سطح شهر از اماکن و مراکز فروش دام و طیور بازدید می کنند.

ذوالفقاری ادامه داد: در کشتارگاه های سطح استان تمامی مسائل شرعی و عرفی زیر نظر کارشناسان مربوطه انجام می شود و بحث بهداشت و سلامت شهروندان مهمترین مسئله در این زمینه است.

وی خاطرنشان کرد: از زمان شیوع کرونا فعالیت دامپزشکی به خصوص در زمینه تزریق واکسن بیش از گذشته شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: سال گذشته ۱۵۶ پرونده تخلفاتی در حوزه زاهدان و بیش از ۴۰۰ پرونده قضایی در کل استان تشکیل شده که مسائل بهداشتی را رعایت نمی کردند.

وی افزود: همچنین پارسال بیش از ۱۲۰ تن فرآورده خام دامی غیرمجاز در سیستان و بلوچستان معدوم شده است.

ذوالفقاری به تب کریمه کنگو نیز اشاره کرد و اظهار داشت: این بیماری هیچگونه علائمی در دام ندارد و بیشتر از طریق کنه به دام منتقل می شود و کنه ها نیز معمولا در زیر دم، کشاله ران و یا زیرگوش دام قابل تشخیص است.

وی افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون سه هزارو ۹۴۲ دام سبک و سنگین علیه بیماری تب کریمه کنگو در این استان سم‌پاشی شدند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: یکی از دلایل اصلی بیماری تب کنگو در این استان کشتار غیرمجاز دام است که عده‌ای از مردم اقدام به کشتار دام در منازل یا معابر عمومی می‌کنند که این خود عاملی برای شیوع این بیماری است.

وی گفت: شهروندان باید به این نکته نیز توجه داشته باشند که‌ قبل از خرد کردن، دستکاری و مصرف گوشت تازه لاشه دام ذبح شده را باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت و امعاء و احشای آن مانند دل، جگر و قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و در دمای چهار تا هشت درجه نگهداری و از مصرف جگر و گوشت دام به صورت خام یا نیم پز جدا خودداری کنند.

ذوالفقاری از رسانه ها درخواست کرد در زمینه فرهنگ سازی و اقدامات دامپزشکی در سطح استان یاریگر این اداره کل باشند.

وی از ارتباط خوب خبرگزاری جمهوری اسلامی با دامپزشکی استان تقدیر کرد و گفت: خبرگزاری ایرنا با بهره گیری از نیروهای مجرب و متخصص علاوه بر اطلاع رسانی شفاف و سریع، در زمینه فرهنگ سازی و ارائه آموزش به شهروندان موفق عمل کرده است که نتیجه این تلاشها نیز در ایام عید قربان بخوبی مشهود بود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 254769
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه