• 1403/01/06 - 22:17
  • تعداد بازدید : 285
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پیشگیری از بیماری هاری ارزان و قطعی است

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، دکتر ویدا معزی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان اذعان داشت: هاری یکی از بیماری‌های ویروسی، خطرناک، شدیداً کشنده و مشترک بین انسان و حیوان می‌باشد که اکثر حیوانات خونگرم نسبت به این بیماری حساس هستند. انتقال بیماری از راه گازگرفتن حیوانات مبتلا به انسان و حیوان انجام می‌گیرد. همچنین بزاق مبتلایان نیز منبع سرشاری از ویروس هاری است.
 
دکتر معزی افزود: این بیماری در بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد و در ایران به شکل بومی یکی از مشکلات مهم بهداشت عمومی به شمار می‌رود. اما این در حالی است که هاری در کشورهایی چون اسکاندیناوی، بریتانیا، ایرلند، اسکاتلند، استرالیا، نیوزلند دیده نمی‌شود. این حالت بیشتر در ارتباط با وضعیت جغرافیایی این کشورها به ویژه محصور بودن آن‌ها به وسیله آب می‌باشد.
 
وی با بیان اینکه بسیاری از حیوانات مبتلا به هاری در ابتدا علامت واضحی ندارند، اظهار کرد: هرگونه گزیدگی توسط حیوانات اهلی یا وحشی را هار گزیده تلقی کنید و انتقال دهندگان اصلی بیماری سگ، گوشت خواران وحشی(مخصوصاً گرگ) و هم چنین روباه هستند؛ حیواناتی همچون: گرگ ، شغال ، خرس ، کفتار ، گربه وحشی، سمور، راسو، موش خرما، خدنگ، گورکن، راکون، پلنگ، الاغ، گاو، اسب، گوسفند و ... . 
 
دکتر معزی ادامه داد: گزش توسط  خرگوش ، سنجاب ، موش فاضلاب ، همستر ، خوکچه هندی نیازی به واکسن هاری ندارد.
 
وی تاکید کرد: از تحریک سگ و گربه بپرهیزید، زیرا بیشترین موارد گزیدگی توسط این حیوانات ایجاد می شود. در صورت نگهداری حیوان در منزل، واکسیناسیون آن را جدی بگیرید و نسبت به قلاده گذاری آن اقدام کنید. در صورتیکه حیوان دارای علائم مشکوک به هاری، شامل حیوان مضطرب و حمله کننده، خروج کف از دهان، صدای خشن و عدم میل به غذا بود،  تحت هیچ شرایطی به حیوان نزدیک نشوید.
 
دکتر معزی با بیان اینکه پیشگیری از بیماری هاری ارزان و قطعی است خاطر نشان کرد:  با توجه به روند رو به افزایش حیوان گزیدگی و مبتلایان هاری در حیوان و انسان مسئولین امر اعم از سازمان دامپزشکی کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محیط زیست، شهرداری، وزارت کشور و ... باید در ارتباط با واکسیناسیون سگ‌ها، اتلاف سگ‌های ولگرد و روش‌های مناسب جهت کنترل و واکسیناسیون وحوش حساس به بیماری را در دستور کار خود قرار داده و مسئله را جدی بگیرند تا این بیماری مشترک بین انسان و دام و معضل بهداشتی اقتصادی را به حداقل برسانند.
 
وی افزود: روستاییان و عشایر عزیز استان با هماهنگی با اداره دامپزشکی شهرستان نسبت به واکسیناسیون سگ های خود (سگ های صاحب دار ) به ویژه سگ‌های گله  اقدام نمایند زیرا که انسان و حیوان هار گزیده در صورت  ابتلا به بیماری با علایم بالینی سخت و مرگ مواجه می‌گردند؛ لازم به ذکر است چنانچه فردی دچار حیوان گزیدگی شد، محل گزش را به مدت ۲۰ دقیقه با آب و صابون شستشو نموده و فورا" به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه نماید. 
 
دکتر معزی گفت: هم استانی‌های عزیز در صورت مشاهده تغییر رفتار در حیوانات محل سکونت اعم از آرامش و یا خشونت غیر عادی، موضوع را با همکاران ما در ادارات دامپزشکی شهرستانها مطرح نموده تا بررسی و اقدامات مربوطه صورت پذیرد.
 
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان بیان کرد: در راستای پیشگیری از بیماری هاری در سال 1402 بیش از 14 هزار قلاده سگ صاحبدار به صورت رایگان توسط ادارات دامپزشکی شهرستان واکسینه شده اند و به منظور ارائه توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی برای پیشگیری از بیماری هاری توزیع بروشور و قریب به 11 هزار مورد آموزش افراد صورت گرفته است.
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 316983
کلمات کلیدی
pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه