• 1402/04/19 - 08:02
  • تعداد بازدید : 204
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

هاری بیماری مهلک، با پیشگیری آسان

گازگرفتگی توسط همه حیوانات را باید جدی گرفت، بعد از بروز علائم، بیماران مبتلا به هاری، محکوم به مرگ هستند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، دکتر ویدا معزی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان کرد: بر اساس دستورالعمل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور اقدامات کنترل هاری بر چهار اصل استوار است: در ابتدا آموزش، اطلاع‌رسانی و ارتقا سطح آگاهی، سپس کنترل هاری در حیات‌وحش و بعد از آن کنترل جمعیت حیوانات گوشت‌خوار بدون مالک به‌ویژه سگ و در آخر کنترل و پیشگیری از بیماری در جمعیت دام‌های اهلی با تأکید بر گوشت‌خواران است.

وی ادامه داد: به ‌غیر از مورد اول اشاره شده که در تمامی اقدامات فوق‌الذکر مشترک و الزامی بوده، براساس قوانین موجود متولی موارد دوم و سوم به ترتیب سازمان حفاظت محیط‌ زیست و وزارت کشور (سازمان شهرداری‌ها با همکاری نیرو انتظامی) بوده و متولی بند آخر سازمان دامپزشکی کشور است، شایان‌ذکر است نحوه همکاری سازمان دامپزشکی در راستای کنترل بیماری در موارد دوم و سوم صرفاً همکاری فنی است. سازمان دامپزشکی واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار را عهده‌دار است.


رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان: بر اساس دستورالعمل اجرایی مدیریت کنترل جمعیت و ساماندهی سگ‌های بدون صاحب و مصوبه کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی استان، شهرداری‌ها به‌عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی موظف به زنده‌گیری و دفع حیوانات بلاصاحب و مضر در شهر است. 


رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان تشریح کرد: سگ‌های صاحب‌دار پس از دریافت واکسن هاری بسته به نوع واکسن از یک تا سه سال در برابر بیماری هاری ایمن می‌شوند و تجهیزات موردنیاز برای واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار در کلیه ادارات دامپزشکی و کلینیک‌های دامپزشکی موجود است.


معزی اذعان کرد: در ابتدا دام توسط دامپزشک یا کارشناس معاینه می‌گردد و از لحاظ سلامت بررسی می‌شود، سپس دام مقید می‌گردد و واکسن به‌صورت زیر پوستی یا عضلانی بسته به نوع واکسن به دام تزریق می‌گردد، تا نیم ساعت بعد واکسیناسیون هم دام تحت‌نظر است تا از لحاظ شوک بررسی گردد.


وی افزود: به‌ طور قطع همکاری مردم در پیشگیری از بیماری‌ها به‌ویژه بیماری مهلک هاری مؤثر است و این عملیات نیز با همکاری مردم اجرا می‌گردد، گروه‌های جهادی که در همکاری با ادارات دامپزشکی شهرستان می‌باشند نیز با اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم، توزیع بروشورها، کتاب‌های آموزشی و اجرای عملیات واکسیناسیون در این امر اقدام می‌نمایند.

 

وی مطرح کرد: در تمام شهرستان‌ها تیم واکنش سریع تشکیل گردیده است، این تیم متشکل از کارشناسانی از شهرداری، نیرو انتظامی، مرکز بهداشت و دامپزشکی است، در این تیم یک کارشناس از دامپزشکی حضور دارد تا در مواقعی که شهرداری نسبت به زنده گیری و انتقال به پناهگاه اقدام می‌نماید؛ این سگ‌ها را علیه بیماری هاری واکسینه نماید و چنانچه اقدام به اتلاف سگ‌های بلاصاحب نماید بر دفن بهداشتی آن‌ها نظارت داشته باشد و در صورت نیاز از موارد مشکوک به بیماری هاری که علائم دارند نمونه‌گیری انجام دهد.


دکتر معزی با اشاره به لزوم افزایش آگاهی جامعه درخصوص بیماری هاری عنوان داشت: ارائه مطالب آموزشی و ترویجی از طریق رادیو، شبکه برکت جهاد کشاورزی، پخش کلیپ آموزشی از صدا و سیما، آموزش چهره به چهره دامداران و روستائیان به صورت روزانه و همچنین حضور کارشناسان دامپزشکی در مدارس و نماز جمعه و توزیع بروشور، می‌تواند در افزایش آگاهی مردم کمک شایانی نماید.

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 304602
کلمات کلیدی
pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه