فعالیت ۵۹ تیم نظارت بهداشتی دامپزشکی سیستان و بلوچستان در ایام محرم
مدیرکل دامپزشکی استان بیان داشت: دامپزشکی استان با ۵۹ اکیپ ثابت و سیار بر ذبح دام در مراسمات ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در راستای ارتقای سطح بهداشت عمومی و حفظ سلامت عزاداران در استان ساماندهی شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: دامپزشکی استان با ۵۹ اکیپ ثابت و سیار و با همراهی ۳۰ دکتر دامپزشک، ۶۱ بازرس بهداشت گوشت و 12 ناظر شرعی بر کشتار دام قربانی جهت تهیه نذورات در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی نظارت شرعی و بهداشتی خواهند داشت.
دکتر غلامرضا سرگزی افزود: توصیه می شود به منظور رعایت شرایط بهداشتی، هیئتهای مذهبی، خیرین و شهروندان باید دام خود را از میادین و مکانهای مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و عزاداران از کشتار دام در مکان های عمومی و مسیر تردد دسته های عزادارای، خودداری نمایند و کشتار دام قربانی را در کشتارگاه های دام انجام دهند و همچنین از تماس مستقیم با خون دام که می تواند منشاء بیماریهایی از جمله تب کریمه کنگو، تب مالت و سایر عفونت های میکروبی باشد، جدا" خودداری نمایند.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان هشدار داد هیئت ها و مردم شریف استان برای کاهش مخاطرات ناشی از عوامل بیماریهای زای دامی بویژه بیماری های تب کریمه کنگو و تب مالت، لاشه دام ذبح شده به صورت کامل حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و از قطعهبندی گوشت تازه بلافاصله بعد از کشتار بدون رعایت مدت زمان مزبور، جداً خودداری نمایید.
وی بر لزوم آگاهی شهروندان در خصوص مخاطرات بهداشتی ناشی از بیماریهای مشترک دام و انسان تاکید کرد و افزود: رعایت نکات بهداشتی در هنگام ذبح بسیار حائز اهمیت است و افراد در صورت رعایت نکردن توصیههای بهداشتی دامپزشکی ممکن است به بیماریهای مذکور مبتلا شوند.
مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان یادآور شد: ادارات دامپزشکی شهرستان ها و شماره چهار رقمی ۱۵۱۲ برای ارتباطات مردمی به منظور انجام بازرسی های بهداشتی و شرعی و تایید سلامت لاشه و آلایش و ارائه مشاوره فعال هستند
نظر دهید