• 1399/10/27 - 17:33
  • تعداد بازدید : 358
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در جلسه هماهنگی آنفلوانزای فوق حاد طیور در استان سیستان و بلوچستان بیان شد:

حساسیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شرایط موجود فراتر از آلوده شدن جمعیت طیور کشور است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: وظیفه ی ما حمایت از کشتارگاه ها و تولیدکنندگان است اما در حال حاضر جلوگیری از انتقال بیماری در اولویت است و همه باید مراقبت نماییم که بیماری به استان نرسد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، جلسه هماهنگی آنفلوانزای فوق حاد طیور در استان با حضور استاندار و معاونین و مسئولین سایر دستگاه های مرتبط در محل استانداری سیستان و بلوچستان تشکیل شد.

در ابتدای این جلسه، دکتر مهدی حسینی مدیرکل دامپزشکی استان با توجه به شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور در برخی از استان های کشور به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت استان در بحث رصد و پایش این بیماری پرداخت.

در ادامه وی افزود: این بیماری یک بیماری فوق حاد در طیور است که از دلایل اهمیت آن می توان به جهش و تبدیل شدن به بیماری مشترک بین انسان و دام، ایجاد تلفات و خسارات بالا در جمعیت طیور، شدت سرایت بالا و عدم بروز علائم در برخی از پرندگان آبزی و انتقال به سایر پرندگان اشاره کرد.

دکتر مهدی حسینی با اشاره به دیدگاه سازمان جهانی بهداشت دام در خصوص این بیماری و خطر بروز سویه های مشترک بین انسان و دام به ارائه پیشینه ای از این بیماری در جهان و ایران پرداخت.

وی عنوان داشت: در بحث پیشگیری از انتشار و گسترش این بیماری در شرایط بروز آن در برخی از مناطق، نمیتوان از اهمیت اعمال محدودیت های قرنطینه ای و کنترل و جلوگیری از حمل غیرمجاز طیور زنده به سایر مناطق چشم پوشی نمود چراکه در صورت انتشار گسترده علاوه بر ایجاد تلفات و خسارات سنگین برای پرورش دهندگان طیور سبب ممنوعیت صادرات محصولات طیور و تحمیل هزینه های سنگین و صرف نیروی انسانی برای معدوم سازی و اجرای محدودیت های قرنطینه ای در کانون های آلوده به بیماری خواهد شد.

دکتر حسینی اظهار داشت: رخداد بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور، هزینه های سنگین و بسیار بالایی برای دستگاه های اجرایی مختلف به دنبال خواهد داشت در صورتی که با صرف هزینه های بسیار پایین تر، از طریق اعمال محدودیت های قرنطینه ای و اقدامات پیشگیرانه می توان از شیوع بیماری و این هزینه های سنگین پیشگیری نمود.

در پایان احمد علی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان عنوان داشت: در چنین شرایطی که آینده تولیدی کشور، اقتصاد پرورش دهندگان طیور، سرمایه طیور و سلامت جامعه انسانی به خطر می افتد باید بر اساس اصول علمی که قابلیت اجرا داشته باشند کار را دنبال کرد و همه ی دستگاه های مسئول از جمله حوزه ی نیروی انتظامی و قضایی موظف هستند متناسب با اقتضاعات موجود عمل و برای رفع شرایط موجود همکاری نمایند.

وی ابراز داشت: در این راستا اطلاع رسانی و آگاه سازی اقشار مختلف جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و می بایست همه مراقبت نمائیم که در این شرایط سخت اقتصادی و بیماری، مشکلات بیشتر نشود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 259195

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه