گامی برای حفظ سلامت دام و پیشگیری از بیماریها؛ ۷۵ هزار دام در هامون سمپاشی شدند
رئیس اداره دامپزشکی هامون در شمال سیستان و بلوچستان از سمپاشی ۷۵ هزار راس دام برای مقابله با بیماریهای دامی خبر داد و گفت: سمپاشی دام و اماکن دامی اصلیترین روش برای کنترل و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام در فصل گرما است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، محمدجواد راشکی با اشاره به آغاز فصل گرما و فعالیت انگلهای خارجی، افزود: کنترل حشرات ناقل بیماری از طریق سمپاشی دام و اماکن دامی امری ضروری است.
وی بیان کرد: در ۶ ماه گذشته، عملیات سمپاشی به میزان ۷۵ هزار و ۵۱۲ رأس دام و ۴۲۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع از جایگاههای نگهداری دام در مناطق مختلف شهرستان هامون توسط تیمهای دامپزشکی انجام شده که این اقدامات نقش مؤثری در کنترل ناقلان بیماری و پیشگیری از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام داشته است.
رئیس اداره دامپزشکی هامون به خطرات ناشی از انگلهای خارجی اشاره کرد و گفت: این انگلها میتوانند با ایجاد بیماریهای پوستی، کمخونی، لاغری و کاهش رشد دامها، به صنعت دامپروری خسارت وارد کنند. همچنین، بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام بوده که از طریق کنه به انسان منتقل میشود. مطمئنترین راه برای مبارزه با کنه، شپش و پشه، سمپاشی است.
وی تصریح کرد: انگلهای خارجی بدن دام ضررهای اقتصادی فراوانی مانند کاهش تولید شیر و گوشت و اتلاف دامها را به دامداران تحمیل میکنند از همینرو، دامداران باید نسبت به سمپاشی بدن و جایگاههای نگهداری دام اهتمام ویژهای داشته باشند و در اصلاح و بهسازی جایگاه دام خود کوشا باشند.
راشکی ادامه داد: این اقدامات نه تنها به حفظ سلامت دامها کمک کرده، بلکه امنیت غذایی و بهداشت عمومی را نیز تضمین میکند.
استان مرزی سیستان و بلوچستان بهعنوان دومین استان پهناور کشور ۱۱.۴ درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده و بیش از سه میلیون و ۳۷۵ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر دهید