• 1401/02/26 - 09:11
  • تعداد بازدید : 22
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
با گرم شدن هوا در سیستان و بلوچستان توصیه شد:

توصیه های بهداشتی در خصوص پیشگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگیریم.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان داشت: بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو با رعایت نکات بهداشتی در ارتباط با دام زنده و فرآورده های خام دامی و همچنین با مراجعه فوری به مراکز بهداشتی درمانی، به آسانی قابل کنترل، پیشگیری و درمان است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان، دکتر ویدا معزی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی این اداره کل گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و واگیر بین انسان و دام می باشد که عامل انتقال و مخزن اصلی این بیماری کنه است که با شروع فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها احتمال رخداد این بیماری در انسان افزایش می یابد چه بسا که در سنوات گذشته مواردی از ابتلای انسانی نیز گزارش گردید.
وی افزود: این بیماری در دام جز یک تب گذرا هیچگونه علائم بالینی، تلفات، بیماری و خسارت اقتصادی به دنبال ندارد؛ از راه های انتقال این بیماری به انسان می توان به تماس با دام آلوده، خون و ترشحات، گزش کنه، له کردن کنه با دست و تماس با ترشحات انسان مبتلا اشاره کرد و علائم این بیماری در انسان نیز شامل: تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ می باشد که این بیماری در 10 تا 30 درصد موارد ابتلا منجر به مرگ انسان خواهد شد.
دکتر معزی اظهار داشت: با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، سم پاشی دوره ای بدن و جایگاه دام علیه انگل های خارجی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، نگهداری گوشت پس از ذبح به مدت 24 ساعت در یخچال (دوره پیش سرد) که هم باعث غیر فعال شدن ویروس و هم باعث ترد شدن گوشت  می شود، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق و در نهایت با خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه می توان به آسانی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را کنترل و پیشگیری و در صورت ابتلا با مراجعه فوری به مراکز بهداشتی درمانی آن را درمان نمود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: کشتارگاه های دام استان علاوه بر مجهز بودن به پیش سرد، ذبح دام را در حضور مسئول فنی بهداشتی و ناظر ذبح شرعی انجام می دهند که باعث اطمینان از سلامت و حلال بودن گوشت است.
دکتر معزی از مردم استان خواست تا گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از قصابی و مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی تهیه نمایند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی موارد را از طریق سامانه 1512 به ادارات دامپزشکی اطلاع دهند.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 286122
کلمات کلیدی
pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه