• 1404/02/16 - 02:31
  • تعداد بازدید : 20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گام مؤثر دامپزشکی استان در صیانت از بهداشت عمومی و پشتیبانی از تولید؛ بیش از ۱۴۴ هزار رأس دام علیه انگل خارجی سم‌پاشی شدند

مدیرکل دامپزشکی استان از اجرای طرح گسترده مبارزه با انگل‌های خارجی در استان خبر داد و گفت: طی دو ماه نخست سال ۱۴۰۴، بیش از ۱۴۴ هزار رأس دام و ۷۷۶ هزار مترمربع از اماکن دامداری در راستای پیشگیری از بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو سم‌پاشی شده‌اند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، دکتر غلامرضا سرگزی، مدیرکل دامپزشکی استان، با اشاره به استمرار اقدامات پیشگیرانه این اداره کل در راستای حفاظت از سلامت جامعه و حمایت از تولیدکنندگان حوزه دامپروری، از اجرای گسترده عملیات مبارزه با انگل‌های خارجی در استان از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون خبر داد.

مدیرکل دامپزشکی استان اظهار داشت: با توجه به آغاز فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌های ناقل بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF)، از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۱۴۴ هزار و ۶۵۵ رأس دام در استان تحت پوشش عملیات سم‌پاشی قرار گرفته‌اند و بیش از ۷۷۶ هزار مترمربع از جایگاه‌های نگهداری دام نیز سم‌پاشی شده‌اند.

وی افزود: یکی از مؤثرترین راهکارها برای قطع چرخه انتقال بیماری، کنترل و حذف کنه‌های ناقل از بدن دام و محیط نگهداری آن‌هاست که این اقدام با هدف صیانت از بهداشت عمومی، سلامت فعالان حوزه دام و پیشگیری از آسیب به چرخه تولید، به‌صورت مستمر و هدفمند در حال انجام است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: عملیات سم‌پاشی در راستای مبارزه با انگل‌های خارجی به‌ویژه کنه‌ها، به‌عنوان ناقلان اصلی بیماری‌های دامی و بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان به‌ویژه تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو، انجام می‌شود و توصیه می‌گردد دامداران ضمن بهسازی دامداری بویژه آسترکشی سیمانی دیوار و بتن کف جایگاه نگهداری دام و جمع‌آوری کود انباشته شده، با مشورت مراکز دامپزشکی به‌صورت دوره‌ای نسبت به سم‌پاشی موثر بدن دام‌ها و جایگاه نگهداری آنان اقدام نمایند.

دکتر سرگزی با بیان اینکه دامپزشکی نقش مهمی در پدافند غیرعامل زیستی و تحقق امنیت غذایی دارد، تصریح کرد: اجرای طرح‌های کنترلی در سطح دامداری‌ها، نه تنها در کاهش موارد ابتلا در انسان مؤثر است، بلکه پایداری تولید و حفظ سرمایه دامی استان را نیز تضمین می‌کند.

وی همچنین به اهم اقدامات دامپزشکی استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در راستای کنترل بیماری تب کریمه کنگو، در سال ۱۴۰۳ بیش از ۸۰۶ هزار رأس دام و بیش از یک میلیون و ۸۳۹ هزار مترمربع جایگاه نگهداری دام در سطح استان سم‌پاشی شده است. این حجم از اقدامات، در کاهش جمعیت کنه‌های ناقل بیماری، حفظ سلامت عمومی و جلوگیری از بروز موارد انسانی ابتلا به بیماری نقش مؤثری داشته است.

مدیرکل دامپزشکی استان در پایان بر لزوم مشارکت همه‌جانبه دامداران و بهره‌برداران در اجرای موثر برنامه‌های بهداشتی از جمله بهسازی جایگاه نگهداری دام، جمع‌آوری کود و سم پاشی دوره دام و جایگاهای دامی های خود از طریق مراکز بخش خصوصی دامپزشکی و نیز همکاری با اکیپ های دامپزشکی تاکید نمود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 338610
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال سیستان و بلوچستان

admin ادمین پورتال سیستان و بلوچستان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه