• 1402/02/15 - 20:33
  • تعداد بازدید : 404
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
همزمان با آغاز فصل گرما در سیستان و بلوچستان صورت پذیرفت:

توصیه‌های بهداشتی معاون سلامت دامپزشکی استان برای پیشگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو

به گزارش روابط‌ عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت به تشریح توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو ‏پرداخت.‏

دکتر مسعود اصغری، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی بیان کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار خونریزی دهنده ‏است که قابل انتقال بین انسان و حیوان است و عامل بیماری ویروسی است که توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت‌های دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده ‏به انسان منتقل می‌شود.‏

وی بیان کرد: گزش توسط کنه آلوده، له کردن کنه آلوده با دست، تماس مستقیم با خون و بافت‌های آلوده و  تماس با خون و ‏ترشحات انسان مبتلا به cchf راه‌های انتقال بیماری به انسان است.‏ در ادامه با پیشرفت بیماری و مرحله خونریزی دهنده ‏خونریزی‌های وسیع داخلی و خارجی از جمله خونریزی زیر پوستی، خونریزی از بینی، استفراغ خونی، دفع خون با ادرار و ‏مدفوع رخ می‌دهد و در اثر نارسایی‌های کبد و کلیه و ریه منجر به مرگ فرد مبتلا می‌شود.

وی تأکید کرد:  علائم این بیماری در انسان نیز شامل: تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ می باشد که این بیماری در 10 تا 30 درصد موارد ابتلا منجر به مرگ انسان خواهد شد.

وی گفت: اداره دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، در سال 1401 بیش از  یک میلیون و 276 هزار مترمربع جایگاه دامی و بیش از 682 هزار راس دام را برعلیه کنه به صورت رایگان سمپاشی گردید و لازم است دامداران با آغاز فصل سرما و در ادامه فصل به صوت مستمر و دوره ای نسبت به انجام سم پاشی دام و جایگاه دام خود زیر نظر درمانگاه دامپزشکی، اقدام نمایند.

وی اظهار داشت: با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به ‌منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز ‏دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، بهسازی و اصلاح ‏ساختار دامداری‌ها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر از ۴۸ تا ۷۲ ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد ‏در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار می‌رود.‏

 

دکتر اصغری اذعان داشت در هفته سلامت با شعار جهانی ((سلامت برای همه)) و در راستای وظیفه سازمان دامپزشکی کشور در حفظ سلامت جامعه ، از مردم استان خواست برای سلامت خود و خانواده و به دلیل اینکه عامل این بیماری در دام تظاهر بالینی ندارد ، گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از قصابی و مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی تهیه نمایند و در صورت خرید گوشت تازه پیش سرد نشده ، به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری نمایند تا دوره پیش سرد گوشت طی شود و در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده نمایند.

ایشان تاکید نمودند : کلیه افراد با سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآورده‌های خام دامی که علایم فوق را مشاهده ‏می‌کنند، باید دراسرع‌وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار اسلایدر,هشدارهای بهداشتی,آموزش و ترویج
  • کد خبر : 301039
کلمات کلیدی
pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

pusiba روابط عمومی استان سیستان و بلوچستان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه