همزمان با آغاز فصل گرما در سیستان و بلوچستان صورت پذیرفت:
توصیههای بهداشتی معاون سلامت دامپزشکی استان برای پیشگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت به تشریح توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو پرداخت.
دکتر مسعود اصغری، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی بیان کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تبدار خونریزی دهنده است که قابل انتقال بین انسان و حیوان است و عامل بیماری ویروسی است که توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافتهای دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده به انسان منتقل میشود.
وی بیان کرد: گزش توسط کنه آلوده، له کردن کنه آلوده با دست، تماس مستقیم با خون و بافتهای آلوده و تماس با خون و ترشحات انسان مبتلا به cchf راههای انتقال بیماری به انسان است. در ادامه با پیشرفت بیماری و مرحله خونریزی دهنده خونریزیهای وسیع داخلی و خارجی از جمله خونریزی زیر پوستی، خونریزی از بینی، استفراغ خونی، دفع خون با ادرار و مدفوع رخ میدهد و در اثر نارساییهای کبد و کلیه و ریه منجر به مرگ فرد مبتلا میشود.
وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان نیز شامل: تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ می باشد که این بیماری در 10 تا 30 درصد موارد ابتلا منجر به مرگ انسان خواهد شد.
وی گفت: اداره دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، در سال 1401 بیش از یک میلیون و 276 هزار مترمربع جایگاه دامی و بیش از 682 هزار راس دام را برعلیه کنه به صورت رایگان سمپاشی گردید و لازم است دامداران با آغاز فصل سرما و در ادامه فصل به صوت مستمر و دوره ای نسبت به انجام سم پاشی دام و جایگاه دام خود زیر نظر درمانگاه دامپزشکی، اقدام نمایند.
وی اظهار داشت: با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، بهسازی و اصلاح ساختار دامداریها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر از ۴۸ تا ۷۲ ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار میرود.
دکتر اصغری اذعان داشت در هفته سلامت با شعار جهانی ((سلامت برای همه)) و در راستای وظیفه سازمان دامپزشکی کشور در حفظ سلامت جامعه ، از مردم استان خواست برای سلامت خود و خانواده و به دلیل اینکه عامل این بیماری در دام تظاهر بالینی ندارد ، گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از قصابی و مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی تهیه نمایند و در صورت خرید گوشت تازه پیش سرد نشده ، به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری نمایند تا دوره پیش سرد گوشت طی شود و در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده نمایند.
ایشان تاکید نمودند : کلیه افراد با سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآوردههای خام دامی که علایم فوق را مشاهده میکنند، باید دراسرعوقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.
نظر دهید